| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 28, 2005 13:40 Заглавие: Aiwa TV-F21TS1K & Text проблем |
|
|
Здравейте,
Купих си посочения в темата телевизор Aiwa TV-F21TS1K преди 8 месеца. Все още е гаранционен и работи доста добре. Той е изпълнен на Шаси Sony BX-1 и е с кинескоп Sony, какъвто е на модела KV-21LT1.
Обаче отскоро започнаха да се губят букви на Телетекста на Канал 1, не изобразява фоновете правилно - с две думи се държи, все едно има много слаб сигнал на антенния вход. Аз съм на антена само и няма как да разбера причината от предавателя ли е или от TV. Това го забелязах преди две седмици след като изключих TV от бутона на предния панел и от щепсела. Проблемът не се повлиява от смяна на настройките за държава и език!
Някой от вас има ли идея дали проблема може да бъде в телевизора и как да го проверя със сигурност? След перипетиите с видеото ми въобще не смятам да нося и телевизора на ремонт, поне докато не се скапе напълно! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 28, 2005 17:31 Заглавие: |
|
|
| За да разбереш дали това се дължи на антената ти то го занеси в някой комшия който има кабелна и го пусни там и виж дали ще имаш този проблем. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 29, 2005 0:51 Заглавие: Re: Aiwa TV-F21TS1K & Text проблем |
|
|
| Gena написа: | Здравейте,
Купих си посочения в темата телевизор Aiwa TV-F21TS1K преди 8 месеца. Все още е гаранционен и работи доста добре. Той е изпълнен на Шаси Sony BX-1 и е с кинескоп Sony, какъвто е на модела KV-21LT1.
Обаче отскоро започнаха да се губят букви на Телетекста на Канал 1, не изобразява фоновете правилно - с две думи се държи, все едно има много слаб сигнал на антенния вход. Аз съм на антена само и няма как да разбера причината от предавателя ли е или от TV. Това го забелязах преди две седмици след като изключих TV от бутона на предния панел и от щепсела. Проблемът не се повлиява от смяна на настройките за държава и език!
Някой от вас има ли идея дали проблема може да бъде в телевизора и как да го проверя със сигурност? След перипетиите с видеото ми въобще не смятам да нося и телевизора на ремонт, поне докато не се скапе напълно! |
Приятелю, преди няколко години SONY купиха AIWA и е нормално телевизора ти да е с такова шаси. Колкото до проблема с телетекста, то той най-вероятно е от сигнала. Не бързай да търсиш причината в телевизора, на мен ми се е случвало това и при перфектен сигнал, но само на КАНАЛ 1. Закачи го на кабелна телевизия и ще се убедиш, че на западните програми телетекста ще ти е перфектен. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 29, 2005 10:23 Заглавие: Re: Aiwa TV-F21TS1K & Text проблем |
|
|
| Gena написа: | | .......Това го забелязах преди две седмици след като изключих TV от бутона на предния панел и от щепсела. .....! |
А този цитат колеги не ви ли навежда на мисълта за електролитен кондензатор? |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 07, 2005 11:36 Заглавие: |
|
|
Благодаря ви колеги!
Всичко си е О.К. на телевизора! Когато си включих видеото преди него, всичко се оправи, дори ако VCR е в режим StandBy. Досега и така съм гледал, но видеото беша на ремонт, та затова се шашнах така!
Закривам темата!!! |
|
|
 |
|