|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Grifi Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 21:29 Заглавие: Benchmark на Compact Flash свързан на IDE като HDD |
|
|
Здравейте колеги,
позволих си да пусна тази тема, защото съм силно впечатлен. Вчера си купих конвертор IDE<->CF + карта CF Adata 8Gb x266, защото ми трябва за една стара машина дето диска чакам от 10 год да се счупи всеки момент. На тази машина всяка седмица се прави бек-ъп на магнитно у-во Йомега със 100Мб дискета. Машината е стара, ОС е Win95 и няма поддръжка на USB. Реших, че е време за по-модерно архивиране на данните или цялостна замяна на HDD с CF.
Днес реших да тествам конвертора и картата на един от домашните компютри. Стара машина на 5 год. Дъно:Asus P4C800-E Deluxe; Процесор:Intel Pentium 4, 2800 MHz; Памет:2 x DDR 400MHz; HDD1:MAXTOR 6L040L2 (31 GB); HDD2:2xBarracuda 7200 SATA 8Mb кеш [Promise 2+0 Stripe/RAID0 (149 GB)]
Сложих новата карта в конвертора на дъното на мястото на IDE кабела за CD-то. За моя голяма изненада всичко тръгна от първия път, в биоса веднага разпозна картата, като Втори/слейв диск "CF 8GB". В WinXp диска се вижда, запълних го целия с информация и направих рестарт, за да съм сигурен, че информацията ще е на място и картата не е ментак. След рестарта всичко си беше на мястото и се четеше отлично и реших да започна с тестове за скорост на новия диск:
Ето картинка на сравнителен бенчмарк тест за трите диска в компютъра:
http://www.danaanna.com/mvs/CF/Read_Test_Suite.png
Още графики от тестовете (Жълт="CF 8GB"; Зелен="MAXTOR"; Червен="RAID0") http://www.danaanna.com/mvs/CF/
Струва ми се, че подобно решение за бек-ъп у-во е добро, безшумно и с малка консумация, даже и ОС може да бутва от него. Знам, че цикъла от записи е ограничен, но какво пък в гаранционната карта пише ДОЖИВОТНА гаранция!
Дописано: Моля модераторите да преместят темата в "Общи приказки", объркал съм раздела...извинявам се. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|