|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
PET3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 19:38 Заглавие: Продавам полувоенен акумулаторен комплект |
|
|
Техниката си е пълен прототип. Не знам дали е възможно да се намери друго такова вече:
Невероятно запазено е, което говори за високото качество във военната промишленост. На руснака му дай да хвърля всички пари за военна техника и ракети и му гледай сиир.
Въпросното нещо е Руско и супер здраво.
Било е ползвано за медицински цели в полеви условия. Вероятно за ЕКГ или към уред за сърдечен масаж.
Може да се ползва и за любителска радиостанция.
Представлява:
1) Акумулаторна секция - система с индикатор и стабилизация на разряда, макар че ако поискате може да изцедите акумолатора до край от рейката отдолу. Предназначена е за алкален акумулатор. Вътре имаше Fe-Ni акумолатор, но от 10 години е изхвърлен и системата стои празна. Новите алкални акумулатори пасват идеално.

2) Зарядна секция - зарядното устройство е проектирано специално за зареждане на алкални елементи - колкото повече зарежда, толкова повече намаля зарядния ток за да не се пръсне елемента. Удължава живота на акумулатора. Зарядната секция е предназначена за акумолатор 1Ah, но без проблем може и повече - ще се увеличи малко зарядното време, тъй като системата е напълно автоматична. Превключването между 220V и 127V става автоматично. Стабилизаторът е изграден със специални свърх-нискочестотни транзистори в управляващите вериги с цел филтриране на мрежжвия шум от 50Hz и ВЧ хармониците.
Трансформаторът е тороидален от ламели.

3) Кабелът 127/220V е оригинален.

4) Куплунгът Х-образна женска обратна 4-ка или 5-ца за съжаление е само един. Намерих го в един магазин в Шумен. Във Върна, Бургас и Русе не предполагаха че е възможно да се създаде такъв куплунг.

5) Кабелът за рейката съм го дялал като малък защото беше подобен, но не и същият. Докато пасне.
Зарядното работи само при товар на изхода. /Спомен от преди 10години/
Цена 30лв _________________ Варна-Бургас-Варна
пишете само на [email protected] или ICQ-то
www.putfile.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 20:36 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Стабилизаторът е изграден със специални свърх-нискочестотни транзистори в управляващите вериги с цел филтриране на мрежжвия шум от 50Hz и ВЧ хармониците. |
Въх ,уби ма !!!  |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 21:00 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | специални свърх-нискочестотни транзистори в управляващите вериги с цел филтриране на мрежжвия шум от 50Hz |
Е как успя да цитираш СЪЩОТО, което си маркирах и копирах, преди да прочета твоя пост
МеталикА _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 21:54 Заглавие: |
|
|
Това беше най фрапиращата простотия ,та затова !  |
|
|
 |
PET3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 7:45 Заглавие: |
|
|
Ми ОК подарено е на колега от следването.
В такъв период от живота си съм, че финансите нещо спряха да ме вълнуват и всичко мятам в казана Не, че ги имам ама като ти писне от нещо.....
Въпросните транзистори няма защо да ги слагат с инфра-fт при положение, че на стабилизаторната платка има много по-високочестотни от тях, че и с по-добри параметри във всяко едно отноение.
Естествената филтрация зависи от максималната транзитна честота fт и на какъв h21 сме сметнали схемата. Всеки сам да си направи сметка. _________________ Варна-Бургас-Варна
пишете само на [email protected] или ICQ-то
www.putfile.com |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|