|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stereofonix Опитен потребител

Регистриран на: 15 Юли 2004 Мнения: 206 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 16:21 Заглавие: Колеги - съвет за електрожен |
|
|
Здравеите колеги. От доста време се каня да си взема електрожен и сега има доста голямо предлагане както от електрожени така и от "електрожени". Да се уточня 1-во че ще се ползва за домашни хоби-любителски цели , така че мисля да се стоя на далече от про. техниката. Цената която мисля да отделя е до 200-220 лв. Изчетах тук и там разни теми и за тез пари се колебая между Einhell които се продава по верига магазини "METRO" Заваръчен ток 150 А. Споделят че има няколко недостатъка. 1 има мн къси кабели което не е болка за умиране. 2 при работа с електрони над 3мм не може да работиш дълго поради при4ината 4е сработва термозащита. И това е изликувано след като на задният панел се е монтирал вентилатор на 220 които да обдухва трансформатора.Доста доволни хоби електроженисти има. Това знам за него. Другият модел които ми хвана окото до този ценови диапазон е http://www.argo-market.com/ViewProduct.aspx?id=36 . При него положителното до колкото виждам от написаното е 4е си има охладител и другото което е 4е е с МЕДНА НАМОТКА. Това е което знам за него . С една година гаранция е докато Einhell са с 2 години. Това е от мен ... сега сте вие с критики идеи предложения и съвети. Благодаря ви много за вниманието и лек ден _________________ Винаги помисли дали наистина искаш да натиснеш бутона on/off , защото веднъж чуеш ли ... няма връщане назад .... просто си в играта! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 17:13 Заглавие: |
|
|
При всички положения вземи с подвижна сърцевина, като тези дето са от линка. Предимството е че при тях се регулира тока (и то плавно) без да се променя напрежението на празен ход. Така и при малък ток дъгата е стабилна и лесно се пали.
Ако взимаш малък, пак при всички положения с вентилатор, по-възможност заводски вграден. Цената е с 20-30 лева по-висока но си струва. Иначе на втория електрод изключва и го чакаш 10 минути.
От там нататък гледай при какъв ток колко % е продължителността на включване и от там се ориентираш за реалната му мощност ... доколкото данните са верни.
А ако искаш да имаш електрожен и можеш да извадиш още 200 вземи си инверторен, на същия сайт има по 400 лева. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|