| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 1:56 Заглавие: PLL FM Трансмитер |
|
|
Здравейте!Някои има ли схема на ФМ трансмитер със синтезатор по възможност стерео!Търся схема която да е 100% работеща!Изходната мощност която ме интересува е 100тина mW, Има много схеми в нета правил съм много от тях но има все по нещо което не е както трябва и ми писна да си губя времето да откривам "USA"  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 8:36 Заглавие: |
|
|
| Трансмитери се продават в магазините. Повечето са точно това, което търсиш. |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 14:58 Заглавие: |
|
|
Това което ти трябва е ИС- ВА1404- сключва в себе си стереокодера и УКВ модулатора.Иска малко допълнителни елементи.Ако се затрудниш с намирането на кварц за 38 MHz намери от някъде повредени дистанционни слушалки от ТСМ- вътре имаш и кварц и ВА1404.
Успех! |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 17:45 Заглавие: |
|
|
| Продават едни MP3 FM MODULATOR в Хенди и Технополис за 29 лв с дистанционно. За USB и SD карта. На тая цена са защото всички имат един дефект- гори им предпазителя(даже има надпис на стикера ,че ако не тръгне да си смениш бушона?!).Оправих вече няколко такива(елементарен дефект).Все пак са евтини и с добро качество на звука. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 17:54 Заглавие: |
|
|
С БА1404 съм правил но не е плл.... другите който се продават съм пробвал ни са с ниска мощност и след усилването и не се получава койзнаи какво интересува ме конкретна схема за 100тина миливата с пик процесор която е правена и работи 100% _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 18:02 Заглавие: |
|
|
| Явно имаш ВЧ усилвател с вход 100 мв.Ми направи си някакъв междинен да дигнеш нивото до 100 мв.Там с ВЧ транзистор в метални кутийки и филтри.Не може да не може!Купи си готов модулатор –бързо и не чак толкова скъпо.Забравих да спомена че тия от 29 кинта имат и НЧ вход. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 18:12 Заглавие: |
|
|
aз имам един стар който си е само с нч вход.. плл е с един чип BH... не6то си беше но много е слаб няколко метра и като почна да го усилвам почва да изкривява .. а с подобни усилватели съм усилвал елементарни трансмитери с по 2 транзистора и съм стигал 250вата и то с идеално качество.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 18:25 Заглавие: |
|
|
Виж тук:
http://in.answers.yahoo.com/question/index?qid=1006042106007
а имаш ли апаратура за да настройваш FM модулатор и стереокодер?
Мисля, че ще ти е по изгодно да си купиш готов модулатор и да си го усилваш по-нататък.( предполагам, че си запознат с юридическите ОСОБЕНОСТИ при излъчване на големи мощности в FM обхвата ?) |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 18:35 Заглавие: |
|
|
ами досега съм подкарвал много без апаратура... но с тоя плл който го имам незнам защо се закучи работата... да болка съм запознат със закона след като пусках с 250вата и 4 броя 11 елементни ягита... Направо къртеше но сега ми трябва да си пусна локалното радио което ми е на мрежата да се чува около нас не повече от 1км
Тази 1 вата схема... я имам но чипа не можах да намеря тогава.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
|
|
 |
|