|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Velkov Опитен потребител

Регистриран на: 25 Сеп 2007 Мнения: 235 Местожителство: София-ж.к.Люлин 3
|
Пуснато на: Нед Юли 20, 2008 15:53 Заглавие: МОНТАЖ НА АЛАРМЕНА СИСТЕМА PARADOX (SPECTRA 1727) |
|
|
| Имам една алармена система с клавятура,която не знам как да я свържа.Влизах и в саита на Парадокс но там не разбирам нищо и за това се обръщам към вас за помощ.Така изглежда централата http://www.sat-24.info/index.php?productID=208 а така изглежда предният панел http://www.sat-24.info/index.php?productID=347 ЩЕ МОЖЕ ЛИ НЯКОИ ОТ ВАС ДА МИ ПОМОГНЕ КАТО МИ ПРАТИ НА ПОЩТАТА ПОДРОБНА СХЕМА НА МОНТАЖА НА ЦЕНТРАЛАТА,КЛАВЯТУРАТА,МУК ДАТЧИКА И ПИР ДАТЧИКА. Ще съм ви много благодарен за помощта. поща:[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 20, 2008 17:56 Заглавие: |
|
|
Ako системата вече е била монтирана,би трябвало да знаеш въведеният при първият монтаж инженерен и мастър код,в противен случай дори да се справиш с монтажа няма да можеш да я ползваш.Доколкото имам спомен тези системи не се ресетират до някакво начално състояние с общоизвестни стартови кодове! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Velkov Опитен потребител

Регистриран на: 25 Сеп 2007 Мнения: 235 Местожителство: София-ж.к.Люлин 3
|
Пуснато на: Нед Юли 27, 2008 15:44 Заглавие: |
|
|
| Страшно много ти благодаря !!!! |
|
|
 |
bumito Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 29, 2008 18:48 Заглавие: |
|
|
Всяка алармена централа независимо на кой производител е-било на PARADOX , DSC, TELETEK-BG,GALAXY и така нататък има фабричен мастер - потребителски - главен код за включване и изключване на алармената централа и програмиране и смяна на кодове и фабричен инженерен код - за програмиране на самата централа - входно време изходно време , време на аларма , видове зони и така нататък .Когато цетралата е нова, в описанията- потребителско и инженерно са дадени тези фабрични кодове и с тях се програмира централата.Проблема е когато централата е работила и има смяна на собственика който не е уведомен за деистващия в момента мастер код и обслужващия в момента инженерен код, тогава се извършва ресетиране - начално установяване на алармената централа до фабричните настройки .Това при различните производители става по различен начин.При PARADOX на платката - централа има джъмпер за ресетване , джъмпера се поставя спирасе захранването на централата и след 10 секунди се възтановява и джъмпера се издърпва . Така алармената централа е доведена до фабричните настройки и фабричните кодове .По нататък се действа по инженерното описание.Всичкотова което написах за ресетирането е валидно само ако ПРЕДНИЯТ КОЙТО Е ПРОГРАМИРАЛ АЛАРМЕНАТА ЦЕНТРАЛА НЕ ЗАБРАНИЛ В ЕДНА ОТ СЕКЦИИТЕ ЗА ПРОГРАМИРАНЕ ЦЕНТРАЛАТА ДА СЕ РЕСЕТВА.Тогава търсиш старият собсвеник да казва мастер кода и този които е подържал системата за инженерният код.
Надявам се да съм полезен с това което написах.Всичко е плод от досегашната ми практика със СОТ техника.  |
|
|
 |
sat-24 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 29, 2008 20:27 Заглавие: |
|
|
Браво, браво !
Централата вече предизвиква интереса, който заслужава !
Само още малко уточнения:
1. Обикновено инсталаторът и собственикът са различни хора. Единият ползва инсталаторския код, а другият - главния /мастер/ код.
2. Много вероятно и правилно е, при стара централа, инсталаторският код да е сменен.
3. В този случай е важно, инсталаторският код да не е заключен, т.е. след ресетиране централата да може да се върне към първоначалните фабрични настройки.
4. При 1727, предвид това, че има малко зони, може и да не се препрограмира, но трябва да се намери главния /мастер/ код, за да се въведат и собствени кодове.
5. И накрая - на сайта на PARADOX няма адекватно описание за инсталатори, даже описанието, с което продават централата не указва всичко.
То и затова са форумите, човек да пита, все ще получи информация ! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|