Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

МОНТАЖ НА АЛАРМЕНА СИСТЕМА PARADOX (SPECTRA 1727)

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Velkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София-ж.к.Люлин 3

МнениеПуснато на: Нед Юли 20, 2008 15:53    Заглавие: МОНТАЖ НА АЛАРМЕНА СИСТЕМА PARADOX (SPECTRA 1727) Отговорете с цитат

Имам една алармена система с клавятура,която не знам как да я свържа.Влизах и в саита на Парадокс но там не разбирам нищо и за това се обръщам към вас за помощ.Така изглежда централата http://www.sat-24.info/index.php?productID=208 а така изглежда предният панел http://www.sat-24.info/index.php?productID=347 ЩЕ МОЖЕ ЛИ НЯКОИ ОТ ВАС ДА МИ ПОМОГНЕ КАТО МИ ПРАТИ НА ПОЩТАТА ПОДРОБНА СХЕМА НА МОНТАЖА НА ЦЕНТРАЛАТА,КЛАВЯТУРАТА,МУК ДАТЧИКА И ПИР ДАТЧИКА. Ще съм ви много благодарен за помощта. поща:[email protected]
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Нед Юли 20, 2008 17:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Ako системата вече е била монтирана,би трябвало да знаеш въведеният при първият монтаж инженерен и мастър код,в противен случай дори да се справиш с монтажа няма да можеш да я ползваш.Доколкото имам спомен тези системи не се ресетират до някакво начално състояние с общоизвестни стартови кодове!

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Нед Юли 20, 2008 19:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Официалния сайт за какво е?
http://www.paradox.com/Documentation/manuals/userquick/1727eu-00.pdf
http://www.paradox.com/Documentation/manuals/userquick/1727-eu02.pdf
Дори съм качвал инструкция на български за 727.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Velkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София-ж.к.Люлин 3

МнениеПуснато на: Нед Юли 27, 2008 15:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Страшно много ти благодаря !!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bumito
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 29, 2008 18:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Всяка алармена централа независимо на кой производител е-било на PARADOX , DSC, TELETEK-BG,GALAXY и така нататък има фабричен мастер - потребителски - главен код за включване и изключване на алармената централа и програмиране и смяна на кодове и фабричен инженерен код - за програмиране на самата централа - входно време изходно време , време на аларма , видове зони и така нататък .Когато цетралата е нова, в описанията- потребителско и инженерно са дадени тези фабрични кодове и с тях се програмира централата.Проблема е когато централата е работила и има смяна на собственика който не е уведомен за деистващия в момента мастер код и обслужващия в момента инженерен код, тогава се извършва ресетиране - начално установяване на алармената централа до фабричните настройки .Това при различните производители става по различен начин.При PARADOX на платката - централа има джъмпер за ресетване , джъмпера се поставя спирасе захранването на централата и след 10 секунди се възтановява и джъмпера се издърпва . Така алармената централа е доведена до фабричните настройки и фабричните кодове .По нататък се действа по инженерното описание.Всичкотова което написах за ресетирането е валидно само ако ПРЕДНИЯТ КОЙТО Е ПРОГРАМИРАЛ АЛАРМЕНАТА ЦЕНТРАЛА НЕ ЗАБРАНИЛ В ЕДНА ОТ СЕКЦИИТЕ ЗА ПРОГРАМИРАНЕ ЦЕНТРАЛАТА ДА СЕ РЕСЕТВА.Тогава търсиш старият собсвеник да казва мастер кода и този които е подържал системата за инженерният код.
Надявам се да съм полезен с това което написах.Всичко е плод от досегашната ми практика със СОТ техника. Smile
Върнете се в началото
sat-24
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 29, 2008 20:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Браво, браво !
Централата вече предизвиква интереса, който заслужава !
Само още малко уточнения:
1. Обикновено инсталаторът и собственикът са различни хора. Единият ползва инсталаторския код, а другият - главния /мастер/ код.
2. Много вероятно и правилно е, при стара централа, инсталаторският код да е сменен.
3. В този случай е важно, инсталаторският код да не е заключен, т.е. след ресетиране централата да може да се върне към първоначалните фабрични настройки.
4. При 1727, предвид това, че има малко зони, може и да не се препрограмира, но трябва да се намери главния /мастер/ код, за да се въведат и собствени кодове.
5. И накрая - на сайта на PARADOX няма адекватно описание за инсталатори, даже описанието, с което продават централата не указва всичко.
То и затова са форумите, човек да пита, все ще получи информация !
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети