Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Схемата на Светорегулатор от Млад Конструктор
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kukata
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Burgas

МнениеПуснато на: Вто Юли 22, 2008 0:21    Заглавие: Схемата на Светорегулатор от Млад Конструктор Отговорете с цитат

Купих си схема на регулатор от млад конструктор.Линка и е http://www.constructor.bg/mk/IR_regulator.htm Сега почти го монтирах и се получи нещо странно.Удължих кабелите за бутона вградих ги в стената и когато командвам схемата от там при първото натискане светва когато натисна пак за да изключа лампите схемата гасне и се рестартира/следя по светодиода/ за регулиране да не говорим.щом го задържа за регулиране се рестартира след рестарта премигват лампите и пак рестарт.това вече не мога да си го обясня.когато ги окъся с кабелче 5 см. почти на платката няма проблем и регулиране имам.отделих платката от ключа с цел да мога да е сложа в по-голяма кутия с радиатор а да го командвам от обикнавен стълбещен ключ.дали идват смущения покраи удължените кабели минава сноп 220в. и УТП за комп. ми мрежа/, или просто защото единия сигнал не съм го взел от ключа а малко по рано го взех от кабела след това отива да захранва платката ,не знам мисля че проблема е хардуерен щом се стига до рестарт.софтуерно едва ли бих го оправил.Сега не знам какво да правя.Къде да търся проблема някой има ли идея

Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете с каквито и да е идей.
Ето и схемата
http://mcu-bg.com/mcu_site/exchange/untitled_146.jpg

Последната промяна е направена от kukata на Вто Юли 22, 2008 11:07; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
rolling_heads
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Юли 22, 2008 7:12    Заглавие: Отговорете с цитат

пробваи да сложиш екраниран проводник до бутона
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Вто Юли 22, 2008 7:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Сложи един кондензатор 10 nf на платката , успоредно на бутона. Ако не се оправи сложи и последователно на проводника към бутона дросел 1-10 микрохенри.
И си оправи заглавието докато не са те заключили , че са строги тука Wink
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 22, 2008 7:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Как ли ще се "чувстват" и колко ли ще издържат т.н. "el. trafove" при такъв режим на работа Confused Rolling Eyes
За заглавието ти го казаха вече.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Юли 22, 2008 10:29    Заглавие: Отговорете с цитат

"el. trafove" - електеронни или електрически?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kukata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 22, 2008 11:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи подред отговарям.За съжяление кабела е вграден вече в стената и е боядисана това не мога да го оправя.За кондензатора ще пробвам и ще пиша.Трафовете са електронни.А за това как ще се чувстват всичките съм ги взел Димиращи което ще рече че са създадени да регулират осветеносста.ПРосто ми е любопитно защо не се получава по нормалния начин.защо се налага да слагам дросели конд. и други такива.какво се получава за да се стига до тези мерки.
Върнете се в началото
Grifi
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 22, 2008 11:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Очевидно входа на пика се смущава от електромагнитна индукция и сработва погрешно. Възможно е и капацитивно прехвърляне, което ме навежда на мисълта да размениш фаза и нула на входа на устройството. Опитай също с кондензатор на платката (на оригиналното място на бутона), както вече казаха.
Върнете се в началото
kukata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 22, 2008 17:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвах с кондензатор на ключа.Разлика няма.Всъщност при натискане аз окъсявам крачетата на конд.Не виждам логика.Проблема ми е не когато ключа не е натиснат че да сработва погрешно както пише колегата от по предния пост.Проблема е че явно схемата се пренатоварва или получава грешен сигнал и затова се рестартира когато натикам.Обиколих целия град и за да намеря бобина.Намерих 14 mH Но същия ефект.Накрая пробвах и с 100 ома резистор последователно и има някяква надежда но като се заиграх да включвам и изключвам и пика изгоря.Като не съм на работа ще купя нов и ще експериментирам.Някякви идей защо с резистор може да се получи Question Question Question и колко голям да е той.До колкото виждам се получава някяв делител и отива в Пика.Но защо без резистор се рестартва не знам.Ще чакам идеите ви
Върнете се в началото
Grifi
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 22, 2008 18:14    Заглавие: Отговорете с цитат

kukata написа:
Пробвах с кондензатор на ключа.Разлика няма. ...

Там ти е грешката, ако беше запоил кондензатора на платката нямаше да стигнеш до проби с резистори и купуване на нов пик. А както си написал в поста, при свързване на кондензатора при ключа файда няма! Идеята на кондензатора е да стои на платката, за да може при затворена верига през ключа да се съпротивлява на индуктираното ЕДН в затворения контур (ключ и кабел).
А пика предполагам, как си го изгорил. Работил си под напрежение и си използвал заземен 100W поялник. Схемата е била на фаза и си направил късо с поялника. Може и стабилизатора(ценера) в схемата да е светнал, а не пика.
Върнете се в началото
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Вто Юли 22, 2008 18:52    Заглавие: Отговорете с цитат

ivpav написа:
Сложи един кондензатор 10 nf на платката , успоредно на бутона.

Ясно съм се изразил на платкатааааа !!!!! Ако си запоил и дросела на ключа полза няма Wink
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети