| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 03, 2008 21:51 Заглавие: Грее ли транзистора в захранването на Електрон 380 |
|
|
Не съм правил от сума време такъв ТВ, а и да си призная при Електрона май никога не ми е било проблем греенето, та май никога не съм пипал транзистор в захранване или ХО да гледам грее ли, но днес правих един такъв със захранване МП3-3 - май най-конвенционалното при електроните, и ми се стори че е топличък транзистора - добър стар КТ838А. Не че е и чак толкова много горещ, но при някой NEO или Elite би ми се сторило тревожно топъл ( то не съм го и мерил, на ръка само, че толи- топли, но не е и непоносимо топъл). Просто питам за справка един вид. Иначе даже смених три захранвания, но все с тоя транзистор а и с един 2SC5411 и топлят на усет еднакво. Околната температура беше висока, над 28 градуса. Проблема на ТВ беше в захранването, но не беше с дефектен транзистор, а електролити в "студената" част. Телевизора го сдадох, но искам да питам има ли защо да се тревожа за транзистора? _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 04, 2008 7:12 Заглавие: |
|
|
Не.То ако не топлеше нямаше да му турят радиатор. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 04, 2008 9:40 Заглавие: |
|
|
По принцип грее но не много .  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 04, 2008 9:42 Заглавие: |
|
|
Мерси за отговорите. Ще го видим как ще се развият нещата  _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
tsarvulan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 04, 2008 9:49 Заглавие: Re: Грее ли транзистора в захранването на Електрон 380 |
|
|
| Грее си умерено.Нямай грижи колега . |
|
|
 |
maro71 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 05, 2008 10:25 Заглавие: отговор |
|
|