| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 16:53 Заглавие: Къде продават Хостафан |
|
|
Някой да знае в София от къде мога да купя хостафан и каква му е горе долу цената? _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 17:19 Заглавие: |
|
|
За какво ти е?
Някое старо ТХО от Респром,София-21,22,31 и прочие черно-бели дъртизми нямаш ли? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 17:50 Заглавие: |
|
|
За мощен импулсен траф. Не става. Трябва ми широчина 10 см и дължина общо ~5 метра. Ако е по-тясно се увеличава дебелината заради припокриване и няма да стигне мястото. А напрежението м/у слоевете стига до 700 волта и е нужна добра изолация. Мислих доста с какво мога да го заменя или от къде да взема, но стигнах до извода че трябва да купя. Не намирам обаче фирма която да продава. В Русе намерих, но не и в София. По магазините ходих - няма. Може и полиамидно или полиестерно фолио. Или нещо друго с което да става. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 18:07 Заглавие: |
|
|
Не знам от какво се прави сезала за връзване на бали, но мога да гарантирам, че 2 метра мокра връв от такова нещо държи 130 киловолта / 50 херца без проблем. Гледал съм го с очите си в продължение на няколко часа. Потърси какъв е материала и си намери платно от него. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 19:04 Заглавие: |
|
|
| Пробвай с изолационна лента Bishop. Добре изолира използват я за 20kV. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 20:36 Заглавие: |
|
|
| Ама е много дебела. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 21:12 Заглавие: |
|
|
| Милен написа: | | Пробвай с изолационна лента Bishop. Добре изолира използват я за 20kV. |
Този път няма да се показвам като типичен северозападен селяндур. Т.е., ще се пробвам без псувни. Бишопът е полупроводима лента. Точно по тази причина се използва за завършване на кабели с кабелни обувки. Сваля плавно потенциалната разлика между жилото и изолацията и предотвратява коронния ефект. За по-високи напрежения или при въздушни проводници се използват капацитивни пръстени, шапки и т.н., които вършат същата работа. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 23:40 Заглавие: |
|
|
Има различни типове Bishop-ленти ако разчитам правилно инфото. Тази за която споменава Vaklin е 17 PLYSHIELD. В краен случай ще пробвам следния тип:
77 PLYGLAS:
лента със стъклена тъкан
голяма механична якост и устойчивост на високи температури
термореактивен лепилен слой
подсигурява 53 Plyarc, където се изисква добра адхезия при високи температури
диелектрична якост:2,5 kV
работна температура: до 130°С
цвят: бял
дебелина: 0,178mm
стандартни размери: ширина - 13, 19, 25mm; дължина - 20m, 33mm
Малко подробности за конкретното приложение:
Мощен импулсен траф, ще загрява до 100-на градуса. Електрическата и механична якост на изолацията трябва да се запазват при температури до около 130°. До 700 V е разликата между слоевете, 40 kHz е честотата. До колкото ми е известно пробивното напрежение м/у слоевете би трябвало да е около 2 kV. 10 слоя трябва да се изолират един от друг и поради малкото място дебелината на изолацията е от значение. От там и навиване на спирала с припокриване не е желателно (загуба на 10% от сечението), по-добре е ширина на лентата 10 см. Евентуален пробив би повредил скъпи елементи. Последното оправдава цената на съответната изолация (лента хостафан, полиамид, полиестер, тефлон 0,1мм), но няма от къде да я купя.
Намерих нещо тук. Дано има и на дребно.
Това пък е смола за заливане на намотки на трафове и двигатели. По URL-a фирмата би трябвало да е sibelbg.com. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 29, 2008 14:13 Заглавие: |
|
|
Аз също без псувни ще отговоря, понеже забележката явно беше към мен, макар че автора на темата го каза преди мен.
Например лента Bishop W963, виж тук http://www.filkab.com/GetFile/bg/category_files/579/ стр.25, е изолационна и се използва за напрежение до 69kV. Диелектрична якост 700V/mil, като 1mil=1/1000 in или 0.0254mm или слой от 1mm (39.3701mil) ще има диелектрична якост 27.5kV.
Дебела е 0.762mm но при разпъване става доста по тънка. Струва 8.00лв без ДДС в Филкаб Филкаб
Не казвам че е най-подходящия вариант, просто давам някакъв вариант за избор, а вече си решава Joda.
Последната промяна е направена от Милен на Вто Юли 29, 2008 14:26; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 29, 2008 14:25 Заглавие: |
|
|
Ммдааа..така е,има си Bishop и Bishop Но все си мисля че не е за тази работа. |
|