| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dj_q Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 31, 2008 19:46 Заглавие: Електро моторче |
|
|
Здравейте, не съм сигурен дали тази тема е за тук ...
Хрумна ми една идея но за да я реализирам се нуждая от едно електро моторче с две оси на които в крайщата ще се сложи по едно зъбно колело. Те ще трябва да подигат към 500 грама.
Може ли да ми помогнете от къде мога да си закупя това нещо?
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Чет Юли 31, 2008 20:03 Заглавие: |
|
|
Може би ,искаш да кажеш с една ос, ама да излиза и от двата края? _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
|
 |
dj_q Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 31, 2008 20:07 Заглавие: |
|
|
| Да. Моя грешка. |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 31, 2008 21:47 Заглавие: |
|
|
Моторче с две оси вероятно няма да намериш. Потърси моторче с една дълга ос. Вадиш ротора и набиваш оста така че да излезе от другия край. Внимавай само да не повредиш ротора. Моторчетата с червячна предавка обикновено са с по-дълги оси. Примерно от механизъм за видеоплеър. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
dj_q Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 31, 2008 22:14 Заглавие: |
|
|
Може ли да споделите къде попринцип се продават такива неща.
На мен ми трябва 12 волтово, бавно оборотно - ще го захранвам от компютърно захранване. |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 31, 2008 23:56 Заглавие: |
|
|
Немислимо е това! Чак толкова нискооборотни май няма. Пък тук ще е необходим достатъчен въртящ момент. Тоест една зъбчатка от 1-та страна на оста, която да участвува в редуктор. А в него ще има няколко такива, които да понижат оборотите и да повишат въртящия момент. Замислям се за ел.двигател за чистачки на автомобил. В него има и редуктор и вероятно мощността му ще се окаже достатъчна.
Не вярвам обаче да може да се захрани от компют. захранване. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
kolo Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 01, 2008 9:29 Заглавие: Електро моторче |
|
|
Тежестта може да се върже с корда, която се закрепя на остта на моторчето(или макаричка-нещо като хаспел) _________________ коло |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 01, 2008 11:47 Заглавие: |
|
|
Бавнооборотни на 12 волта прав ток .... не знам да има такива. Трябва ти редуктор. Ако те урежда купи една готова механика за задвижване на количка или си извади от някоя играчка. От къде ... виж в Конрад дали няма да има нещо, там можеш по каталога да поръчваш. За моделизъм имат разни работки. Иначе от където свариш. За съжаления няма специализирни магазини.
Двигателя от чистачки е доста мощно говедце и му трябват около 3-4А ток. 500 грама ще дръпне само от инерцията си. Има сила да разкриви цялата конструкция ако въженцето се окаже късичко или някъде запецне  _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 01, 2008 12:27 Заглавие: |
|
|
По магазините за играчки има Китайски моделчета с редуктори и двигатели само че са за по ниско напрежение но не е проблем напрежението да се редуцира до необходимото.
! разликата между ос и вал е голяма, оста не предава въртящ момент а вала го предава. така че тези двигателчета имат вал а не ос. ! |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пет Авг 01, 2008 21:29 Заглавие: |
|
|
Слагай стъпков мотор има с 2 оси.. както искаш!Също е много ефективен при ниски обороти!От Някой Старо флопи за 8-ца мисля, че там има това което ти трябва _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|