| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
g_velev Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 04, 2008 21:28 Заглавие: Проблем с расиотелефон Panasonic kx-tc1400 |
|
|
| Здравейте! Имам от години един такъв радиотелефон Panasonic kx-tc1400 от който съм адски доволен но говоричтелчето на слушалката му взе да здава багажа и се чува адски слабо. Понеже имам малко престава от радиоелектроника свалих въпросното говорителче. На него пише PQAX3P23ZA. От къде да намеря такова или някакъв негов заместител? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
rolling_heads Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 04, 2008 21:42 Заглавие: |
|
|
Махни думичката проблем от заглавието.
Темата е за друг раздел.
Как да ти кажем къде са магазините като не знаем от къде си.
Утре модернаторите ще заключат темата.SORY _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
Стара нигерийска поговорка |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
g_velev Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 05, 2008 9:29 Заглавие: Въпрос за радиотелефон Panasonic kx-tc1400 |
|
|
| Извинявам се ако съм оплескал нещо, но наистина ми е за първи път в този форум! А иначе съм от Габрово. Високоговорителчето(капсул-говор) е със съпротивление 138 ома, кръгло, с диаметър 28 мм и дебелина 7 мм. Надявам се да дадете съвет от къде да намеря такова чудо? |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Авг 05, 2008 10:18 Заглавие: Re: Въпрос за радиотелефон Panasonic kx-tc1400 |
|
|
Оргинално по магазините едва ли ще намериш...Вариантите са 2:
- отиваш в някои сервиз на съответната марка и ги питаш дали имат,могат ли да доставят,или ако имат от някои бракуван подобен телефон....
- обикаляш магазините и търсиш подобно като гледаш най-важното да спазизиш съпротивлението..(+ - 20 тина ома не е сериозен проблем)и размерите все пак трябва да го натикаш вътре  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
g_velev Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 05, 2008 10:32 Заглавие: |
|
|
Намерих онлайн че са го предлагали, ама сега го нямат и се оказа че оригинално е 4-5 ома ->
"0.3W/4-5om,d28x8mm,Капсул-говор.на телефон с кабел,PANASONIC/KX-TC1500"
Възможно ли е аз да съм измерил 138 ома, понеже стария капсул е повреден? |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Авг 05, 2008 10:37 Заглавие: |
|
|
Щом оргиналния е 4-5ома.. по лесно ще намериш заместител...Иначе за меренето всичко е възможно зависи от много фактори най-вече уреда и кой мери с него. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
krassy_m Опитен потребител

Регистриран на: 18 Май 2004 Мнения: 401 Местожителство: Стара Загора
|
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 05, 2008 12:23 Заглавие: |
|
|
130 ома си е ,никакви 4-5 ! | Цитат: | | Капсул-говор.на телефон с кабел,PANASONIC/KX-TC1500" |
Не виждаш ли ,че това е от жичен Панасоник ,и дебелината му е 8мм -къде ще влезе в слушалката на 1400?! |
|
|
 |
rolling_heads Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 05, 2008 14:24 Заглавие: |
|
|
Едно време до консултативна поликлиника имаше едно стрелбище, точно до него има една глуха уличка а в ня един магазин за части с много любезен продавач.Понякога дава бесплатни косултации.
Другия магазин е източно от глинените гърнета , и там са любезн ,но консултациите куцат.
Провери там.
Не е зле да снимаш говорителчето, понякога се задръства със стужки ,а това е поправимо.Обират се стужките с токсо и всичко е ок _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
Стара нигерийска поговорка |
|
|
 |
|