| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 10, 2008 9:05 Заглавие: Превод на текст PHILIPS G90 |
|
|
В атачнатия документ, във варианта на английски май има допусната грешка. В точка 1 според мен пише, че трябва да се махнат дросела 5631 и оптрона 7614.
Сравнявам холандския вариант, а там ми се струва,че трябва да се освободи 5 крак на оптрона.
Всъщност, какво стана:
Не забелязах, че има разлика в превода и водейки се по английския вариант, махнах дросела и оптрона и натоварих с лампа в точка D. Резултата беше гърмеж на предпазителя и BUT11AF.
Текста е от файл: G90-repair method. Не знам откъде съм го изтеглил. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 10, 2008 10:52 Заглавие: |
|
|
| А забеляза ли ,че пише да го захраниш от ЛАТР с 90 волта ? Ако си го пъхнал направо в мрежата ,без ОВ/оптрона/ резултата ще е този! Иначе ,да откачиш оптрона ,или 5 извод на същия си е едно и също -ОВ се изключва. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Авг 10, 2008 15:23 Заглавие: |
|
|
ELP, това е така. Обратната връзка я няма, но излиза че схемата не е оразмерена за изходни напрежения при липса на оптрон или при скапване на същия. Въпроса ми беше дали двата текста значат едно и също. Но няма значение. Телевизора вече си работи, тъй като освен BUT11AF не беше изгоряло нищо друго. _________________ http://www.velox-systems.eu/
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 10, 2008 16:20 Заглавие: |
|
|
| Да ,двата текста явно са еквивалентни ,но ти не ми отговори през ЛАТР ли го включи или директно.Иначе което и да е захранване с ОВ с оптрон ,ако откачиш оптрона ще се опитва да си дигне напрежението до дупка -резултата при 220 волта на входа е ясен . При 90 ,което явно е долната граница на повечето импулсни захранвания ,то няма къде поче да дига и този режим явно е за проверка дали е скапан оптрона ,нещо което повечето го правим чрез замяна . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Авг 10, 2008 17:29 Заглавие: |
|
|
Да спрем дебата. Щом не казвам, значи нямам ЛАТР. От 30 години насам не ми е бил нужен. Затова друго здраво шаси го пуснах през лампа успоредно на махнатия предпазител. Въпреки това транзистора гръмна. Нищо. Стават такива работи. Целта по-скоро беше ако някой повярва на т.1 без да чете надолу да го има в предвид. То на мен и английския ми е толкова де.  _________________ http://www.velox-systems.eu/
|
|
 |
|