Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Превод на текст PHILIPS G90

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Нед Авг 10, 2008 9:05    Заглавие: Превод на текст PHILIPS G90 Отговорете с цитат

В атачнатия документ, във варианта на английски май има допусната грешка. В точка 1 според мен пише, че трябва да се махнат дросела 5631 и оптрона 7614.
Сравнявам холандския вариант, а там ми се струва,че трябва да се освободи 5 крак на оптрона.
Всъщност, какво стана:
Не забелязах, че има разлика в превода и водейки се по английския вариант, махнах дросела и оптрона и натоварих с лампа в точка D. Резултата беше гърмеж на предпазителя и BUT11AF.

Текста е от файл: G90-repair method. Не знам откъде съм го изтеглил.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Авг 10, 2008 10:52    Заглавие: Отговорете с цитат

А забеляза ли ,че пише да го захраниш от ЛАТР с 90 волта ? Ако си го пъхнал направо в мрежата ,без ОВ/оптрона/ резултата ще е този! Иначе ,да откачиш оптрона ,или 5 извод на същия си е едно и също -ОВ се изключва.
Върнете се в началото
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 10, 2008 15:23    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP, това е така. Обратната връзка я няма, но излиза че схемата не е оразмерена за изходни напрежения при липса на оптрон или при скапване на същия. Въпроса ми беше дали двата текста значат едно и също. Но няма значение. Телевизора вече си работи, тъй като освен BUT11AF не беше изгоряло нищо друго.
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Авг 10, 2008 16:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Да ,двата текста явно са еквивалентни ,но ти не ми отговори през ЛАТР ли го включи или директно.Иначе което и да е захранване с ОВ с оптрон ,ако откачиш оптрона ще се опитва да си дигне напрежението до дупка -резултата при 220 волта на входа е ясен . При 90 ,което явно е долната граница на повечето импулсни захранвания ,то няма къде поче да дига и този режим явно е за проверка дали е скапан оптрона ,нещо което повечето го правим чрез замяна .
Върнете се в началото
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 10, 2008 17:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Да спрем дебата. Щом не казвам, значи нямам ЛАТР. От 30 години насам не ми е бил нужен. Затова друго здраво шаси го пуснах през лампа успоредно на махнатия предпазител. Въпреки това транзистора гръмна. Нищо. Стават такива работи. Целта по-скоро беше ако някой повярва на т.1 без да чете надолу да го има в предвид. То на мен и английския ми е толкова де. Smile
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети