| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
X_NRG Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 03, 2008 0:09 Заглавие: Помощ за идея за "музикална" раница. |
|
|
Здравейте. Нов съм в сверата на електрониката, но имам желание да си направя "музикална" раница за когато ходя в планината и да пускам музика през мп3 плейъра към колонки монтирани в раницата. Знам, че има портативни колонки на батерии, но на мен ми е мерак да е нещо в стил "направи си сам", само че все още нямам нужните познания, за да си направя сам и затова се обръщам към вас. Идеята ми е да сложа няколко много малки високоговорителя в презрамките на раницата и няколко по-големи отзад, но нямам идея какви батерии да ползвам, какво още ще ми трябва и как да навържа електрониката. Приемам всякаква помощ и идеи. Благодаря предварително.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 03, 2008 5:28 Заглавие: |
|
|
| Sorry за спама ,ама дано няма повече "туристи - DJ", като вас ! |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Окт 03, 2008 8:20 Заглавие: |
|
|
Доколкото разбирам имаш мп3-ката, сега трябва да кажеш какви колонки си харесал като сила, размери и т.н. - тогава можем да умуваме за електрониката. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
DukeNukem Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 03, 2008 9:44 Заглавие: |
|
|
Един съученик си направи "музикална раница" и свиреше добре.
Кутията я направи от плексиглас. Купи си готово стапало. Нещо от рода на 2X15w. Маи беше тъндар. Мисля че батерията беше от дрелка или нещо такова. Монтира си букса за зарядно. Изкара си кабел с мъжки стерео жак 3.5мм. Сложи 2хартиени говорителя от 2те страни. Монтира им решетки. Ще ти излезе скъпо,ама си струва. |
|
|
 |
X_NRG Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 03, 2008 16:32 Заглавие: |
|
|
Ами за високоговорителите гледах, но не мога да избера, та ако може съвет и за това.
За размерите:
Предполагам отзад на раницата ще монтирам 2 по-големи. Да речем един с 20см диаметър и още един с малко по-малък диаметър. Отпред (на презрамките) 2 или 4 броя мънички (около 3-4см диаметър ако има такива). За мощност на високоговорителите ще чакам съвет кое е най-практичното решение. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 03, 2008 16:39 Заглавие: |
|
|
А акумулаторите? В раницата на другарчето до тебе ли? Боже пази планините ни от такива "туристи"! Слагай слушалките и не се занимавай повече. Позволи на околните да слушат чуруликането на птичките, ромоленето на поточето, шепота на вятъра в листата на дърветата и други естествени звукоизточници. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 03, 2008 16:48 Заглавие: Re: Помощ за идея за "музикална" раница. |
|
|
//offtopic
Тва сериозно ли ще се ползва с тия 20 санта говорители за
| X_NRG написа: | | раница за когато ходя в планината |
И общо 6 говорителя
Че чак ми стана чудно...обикновено като правим преходи гледаме грамажа на работите-може грам да е ама да е надолу...примерно съдържанието на бурканите отива в пластмасови кутии...
Чак си представих някой как качва вр.Ботев с два "Корвета" или "Амфитонки" на гърба...
Ама то по света хора всякакви-лошо няма-щом толкоз ти се слуша...
По-добре се ориентирай към старата туристическа максима-"Във всяка раница-по една баница",щото там на балкана който си носи-яде,който си води-ебе  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
X_NRG Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 03, 2008 18:08 Заглавие: |
|
|
На планина ходя с колело и се спускам с него, така че престоят ми в небитието обикновено не е ненормално дълъг, т.е. не ми трябват 5 кила храна. Раницата я искам за музика, а не за нормално предназначение. Най-много 1 шише вода да взема в нея. Не виждам проблем с 20см високоговорител при положение, че ще е само един с толкова голям размер. Както казах другите са по-малки. И точно за това приемам всякакви предложения. На слушалки не искам да слушам, защото ми ограничават всякакви други звуци, а това не е добре, особено когато караш колело на висока скорост и има опасност някой да изскочи на пътя. Относно това, че бих пречил на другите с музиката - не мисля, че за 1-2 секунди, за които ще премина покрай някой човек, ще му наруша спокойствието особено много. До сега получих 2 незаядливи отговора по темата. Моля след като може да отделите време да напишете някой и друг заядлив коментар, напишете и нещо в моя помощ. Мерси. |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 03, 2008 18:15 Заглавие: |
|
|
Сори ама 20 см говорител в раницата ....
Сега ми хрумна - що не пробваш с говорители от тв ? - малки са и вдигат врява  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 03, 2008 18:16 Заглавие: |
|
|
| X_NRG написа: | До сега получих 2 незаядливи отговора по темата. Моля след като може да отделите време да напишете някой и друг заядлив коментар, напишете и нещо в моя помощ. Мерси. |
Не мисля че някой се е заяждал за нещо с тебе.
Като ти се слуша-като щеш и бас-каса си помъкни на гърба-ти ще я мъкнеш,няма да я мъкна аз...
Дай по-кротко и без такива коментари,ако обичаш.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|