Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с цифров фотоапарат Pentax Optio s50
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
zhivko8
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 14, 2008 10:09    Заглавие: Проблем с цифров фотоапарат Pentax Optio s50 Отговорете с цитат

Извинявам се, ако не пускам темата на правилното място, но никъде не видях изрично да има отбелязано за цифрова фототехника.Ако темата не е за тук , моля модераторите да я преместят.
От известно време имам проблем с бутона, който се натиска за да се направи снимката, с две думи не работи или ако все пак успее да направи снимка става след 10-20-то натискане. Може ли някой да ми каже каква може да е повредата. Изключително неприятно съм изненадан от сервизите за цифрови фотоапарати - първо са малко, второ са си определили някакви фиксирани тарифи, независимо от повредата и искат толкова много пари, че едва ли не по-добре да дам малко отгоре и да си взема нов апарат (от най-евтинити имам предвид)
И най-голямата тъпотия е , че никой не иска да разбере какво му е на апарата , а казва дай еди колко си пари и ще го оправим??? Без да знаят въобще какво му е??? Ами ако само трябва 1 жичка да се запои примерно или пък е сериозна повредата, свързана със смяна на части - не ги интересува все толкова???
Моля за помощ и предавирелни благодарности. Дори и ако някой знае свестен сервиз, където да ми кажат просто какво му е на апарата (без предварително да ми одират кожата) ще съм благодарен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 14, 2008 11:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами ако само трябва 1 жичка да се запои -малко обидно Confused
Idea За да се научиш точно коя жичка да запоиш изисква маса потрошено време,Живко Wink Заради това се искат и получават пари!
А цената за ремонта ,ако не те устройва и е съизмерима с тази на нов апарат ,не се колебай ;бягай в магазина Wink Натам общо взето вървят нещата... Wink
Все пак дано някой тук ти помогне с проблема ,аз от апарати нищо не разбирам Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Чет Авг 14, 2008 11:14    Заглавие: Отговорете с цитат

То винаги е :"някоя жичка или бушончето нещо....."
zhivko8
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 14, 2008 11:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз не отречам квалификацията на специалистите и това, че всеки труд трябва да се заплати особено висококвалифицирания, просто недоумявам как може да се определя цена и то твърда без да се знае какъв е проблема, как може тази цена да е еднаква за всякаква повреда дали най-дребна или много сериозна
Върнете се в началото
Private
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 14, 2008 11:51    Заглавие: Re: Проблем с цифров фотоапарат Pentax Optio s50 Отговорете с цитат

zhivko8 написа:
От известно време имам проблем с бутона, който се натиска за да се направи снимката,
с две думи не работи или ако все пак успее да направи снимка става след 10-20-то натискане.

Този бутон е тип "пуканка", но с две степени на натискане.
След време започва да не сработва и иска повече натискане.
Спокойно бих го нарекъл консуматив, на базата на това, че на
един личен и един служебен апарат се наложи подмяната му.

Ето какъв модул се сменя в Canon PowerShot A75
само заради лошо работещ бутон за снимане (в кръгчето):

Попитай за съдействие тук:

> ZENTEX

Ако нямат резервни части, би могло да се опита
замяна само на бутона с такъв от друг модел апарат.
Разбира се, ако техникът се съгласи да се заеме с това.

Последната промяна е направена от Private на Пет Авг 15, 2008 10:09; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
калина
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: стара загора

МнениеПуснато на: Чет Авг 14, 2008 11:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако си ходил на море, може някоя песъчинка да се е намъкнала при бутончето и да пречи, щом все пак спусъка стартира на едикое си натискане. Може да има нужда само от почистване, обаче от специалист. Им една взможна причина, но....мисля че... Я си провери самоснимачката, да не би да ти е активна преди да натискаш спусъка- нали знаеш символа за самонимачката едно часовниче Smile Ако е задействан този символ на екранчето, трябва да го забраниш. Мисля, че повечето апарати са направени така, че самоснимачката да се задейства само за една снимка и след това се връща към норм. режим, така че едва ли е това, но...погледни все пак. Разгледай си упътването, може да си го направил на режим на фокусиране съвсем прецизен и в същото време и редуктор за червени очи-тогава наистина се бави. Ако всичко е наред, значи наистина трябва ти
сервиз и едва ли ще се касае за "една жичка Confused "
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Авг 14, 2008 12:06    Заглавие: Отговорете с цитат

А собственика наясно ли е как се разглобяват тези джунджурийки и после събират обратно ,що не го разглоби ,да отиди в сервиза да му запоят "само една жичка" и после да си го сглоби обратно ,че и да работи след това. Ами ако тази "жичка " е от гъвкавата печатна платка като тази по горе -как се запоява или възстановява ? Като не му харесва ,че цената е фиксирана -да си търси друг сервиз ,едва ли му искат колкото за нов ,може сега цената му да е паднала ,но какво да кажем със старите коли ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
калина
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: стара загора

МнениеПуснато на: Чет Авг 14, 2008 12:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Що го нападате така човека бе. Той само търси съвет и изрази мнение. Може наистина отношението на някой колега да е било лошо. Друго си е като му се усмихне едно момиче насреща,та без да разбере как ще му даде парите, даже с удоволствие Smile
Private
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 14, 2008 12:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Преди около година и нещо, когато имах проблем с апарата, звъннах по телефона
в посочения по-горе сервиз, обясних симптомите, техникът ми каза най-вероятната
причина, приблизителна цена и срок на ремонта. Занесох апарата и всичко мина гладко.

Как точно процедират сега, дали вече имат такса "диагностика"
или фиксирани тарифи за сервизни операции, нямам представа.

Колкото до процедурите по ремонта, ето някои красноречиви примери:

> Mis on karul kõhus?
> Canon PowerShot A70 Error E18 fix
zhivko8
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 14, 2008 16:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на всички за отговорите. Не съм искал да обиждам когото и да било, просто споделих изумлението си от поредния български абсурд. Ако някой ми каже , че е нормално да се определя фиксирана цена без да се знае за какво , просто...нямам думи..
Според мен всичко идва от липсата на конкуренция, аз лично открих в София само 2 специализирани сервиза (говоря за сервизи за фотоапарати, а не за всякаква техника), ако бяха 20 щеше да е друга работа. Пак казвам - не съм против да си платя, но да знам за какво..
Благодаря на колегата по-горе за линка, ще пробвам утре да се обадя и да говоря с хората.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети