| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
blueice Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2005 8:31 Заглавие: SKY-SAT DSTB-9500CI |
|
|
| Здравейте колеги!Този сателит ми го донесаха след токов удар,захранващите напрежения са в норми и без пулсации.След като се подаде захранване на дисплея се изписва L219 след него изписва BOOT накрая 0 и там заспива.Никакви бутони не действат по панела.Имате ли идея за какво става въпрос и как може да се отстрани дефекта?Благодаря предварително!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2005 14:52 Заглавие: |
|
|
| Много си далече ,иначе бих ти презаписал флаша директно на дъното ,проблема е че му се е изтрил фърмуера ако имаш късмет може да е останал здрав лоадера през серийния порт ,направи си нулмодемен кабел с два женски канона 9 ка 2-3 3-2 5-5 това са връзките и дай някакъв е-мейл да ти пратя програма за зареждане и фърмуер да си го презапишеш ,ако не стане остава само първия вариант като минаваш през София да ми се обадиш. |
|
|
 |
Гост
|
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2005 17:18 Заглавие: |
|
|
На предния пост ми е е-мейла  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2005 17:49 Заглавие: |
|
|
| Провери си го! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 07, 2005 19:38 Заглавие: |
|
|
| Благодаря ELP!Днес имаме тежка авария но утре със сигурност ще пробвам и ще пиша за резултата.Оше не съм се занимавал с сат.приемници и ми е много любопитно какво ще стане. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 09, 2005 0:19 Заглавие: |
|
|
Май не правя нещо както трябва След като стартирам EXE файла и включа приемника започва обмен , на дисплея на сателита се изписва числата от 1 до89 после SAVE , след това изписа L228 и BOOT.Каде и как трябваше да вкарам BIN файла в лоудера не разбрах  |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 09, 2005 1:15 Заглавие: SKY-SAT 9500CI |
|
|
| Колега ELP,и аз имам един SAMSUNG DSR9500A CI,който се е побъркал и от 1200 програми са останали около 220.Нямаше ли някакъв универсален код за връщане на фабричните настройки или непременно трябва препрограмиране през RS232 порта?Моля за съдействие. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 09, 2005 9:02 Заглавие: |
|
|
| Blueice rom.bin файла трябва да е в същата директория със ехе то ,то си го намира само ,ако всичко върви както го описваш ,то приемника ти би трябвало да е ОК след това зареждане и да тръгне .Интересно защо пише 228 като тази версия трябва да е 234?Да не би да имаш и други bin файлове в директорията? За всеки случай изчакай 1 минута след като стане 100% ,после го извади от контакта и включи отново . Що се отнася до въпроса на Веско -Самсунга като всеки съвременен приемник трябва да има в менюто си Factory Defaults qкоето го връща в изходно състояние ,но 1200 програми само на един спътник няма да откриеш ,на Hotbird са около 900 ,така че зависи и от спътника и от големината на антената ,може и по малко да хване! Затова още един съвет -провери си настройката на антената и конвертора да не се е скапал ,напълнил с боклуци ,насекоми и.т.н. |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 09, 2005 9:53 Заглавие: SKY-SAT 9500CI |
|
|
| Благодаря ELP за съвета,приемника го взех от приятел,който го е блокирал и сега върти от 1-225 и обратно.Сега ще пробвам да вляза в менюто и да го разблокирам.Желая ви приятен ден! |
|
|
 |
|