| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
NightWalkeR Нов потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Съб Авг 09, 2008 20:18 Заглавие: Re: Help, усилвател/ресивър за около 500лв |
|
|
1во тези който си се насочил са 5.1/7.1 т.е. трябват Ти още колони + активен суб!За марката... от тия накойто си се спрял определено Yamahata!Също гледай да е с транзисторно краино стапало не с интегрално макар, че интегралната Yamaha мачка транзисторното Sony Но то това е една друга тема...Такаче ако си решил да вложиш още пари за колони това е,ако не има модел на Yamaha които е 2канален и свирка много прилично! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 11, 2008 16:00 Заглавие: |
|
|
...амии явно ще е Ямахата (че и още едни познати ми препоръчаха Ямаха като марка). За колоните едните са доста добри (така мисля), баща ми ги е правил (а той доста разбираше от това) - проблема е само че не знам колко ОМА са **. Другите 2 са вярно малко измислени но поне са 8 ОМА - те предстои да бъдат сменени в близко или далечно бъдеще. А за активен суб незнам дали искам защото 2-те големи колони (правените) и без това разтрисат прозорците като има някои по-як бас
** Опитах се да почете малко темите из форума и изникна още едно въпросче -> от къде мога да разбера колко ОМА са колоните и освен за качеството на звука (не сам чак токова вманиачен да е супер перфектно) може ли да има друг проблем ако колоните са 4 ОМА?
P.S>И да споделя че сам на ВИЕ със електрониката, така че ще помоля с по-малко термини  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Авг 11, 2008 16:13 Заглавие: |
|
|
Попринцип Yamahate работят с от 2 до 16 ома колони.Но не е желателно да го слушаш особено дълго време усилен на по-малко от 8 ома колони!Имаи и в предвит, че 2 колони по 8 ома ако са паралелно на 1 канал стават 4!Не вързвай повече от 1 колона на 1 канал!Омовете може да ги измериш с омметър или мултицет ако нямаш избора по-магазините е голям както и ценовия клас,но не се впускаи в най-евтиния особено ако мислиш да го ползваш често.Моята Yamaha издаржа цяла вече усилена с товар 1-1,5ома Но това НЕ ГО ПРАВИ!Аз просто исках да се изгавря с нея преди да и мине гаранцията.Ако е интегрална не пускай под 4 дори препорачително на 8 Ома.А транзисторните повече даржат на "бой" и все пак не си прави експерименти  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
|
|
 |
soleil84 Нов потребител

|