Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Измерителен прибор за напрегнатос на електромагнитно поле

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Чет Авг 21, 2008 21:45    Заглавие: Измерителен прибор за напрегнатос на електромагнитно поле Отговорете с цитат

Необходима ми е информация от къде може да се закупи портативен измерител на електромагнитно поле с автономно захранване тоест батерия.Нужно е уреда да отчита полето в честотния диапазон от 500 kHZ тоест от средни вълни даречем до 3 GHZ.Уредчето е необходимо за регистриране на източници на радиочестотно излъчване когато си в близост до тях и отчитане на стойноста на полето.Рових из нета но не открих много подробности.Не е необходимо да е много точно и цената му да е поносима.Ако пък имате някоя изпитана схема от любителски характер също бих я разгледал. Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
AA
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВеликоТърново

МнениеПуснато на: Пет Авг 22, 2008 6:51    Заглавие: Отговорете с цитат

http://cgi.ebay.com/Spectrum-Analyzer-BK-Precision-2650-3-3Ghz_W0QQitemZ220269695077QQcmdZViewItem?hash=item220269695077&_trkparms=72%3A1143%7C39%3A1%7C66%3A4%7C65%3A12%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14
не знам дали сте мислили за подобен уред но за да покрива изискванията които сте поставили май трябва да е нещо подобно
за по-прости варианти мисля че изискванията трябва да се конкретизират
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 22, 2008 7:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е доста професионално говоря за нещо по- малко и по-достъпно като цена. Sad
AA
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВеликоТърново

МнениеПуснато на: Пет Авг 22, 2008 11:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Както писах по-горе задачата е толкова общо поставена че няма как да се реши с прости средства - поне така мисля За да се упростят донякъде нещата би трябвало да се уточни поне това - имате източник с известни параметри и искате да го проверите дали е долу горе в норма или имате източник с неизвестни параметри и искате да ги измерите донякъде точно или пък изобщо не е ясно има ли източник и ако се установи че има да се измерят параметрите му Или задачата е да се измери напрегнатостта на полето в дадена точка в даден честотен диапазон а кой излъчва това поле не е толкова важно
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 22, 2008 12:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Понеже не е точно за мен мисля че горе долу задачата е близка до първия вариант.Има източник и е необходимо да се измери приблизително полето за да се съпостави в няколко точки като се сравни и със санитарно хигиенните норми.Не мога да бъда по-конкретен за съжаление защото и към мен е поставено така Very Happy В руската търсачка Яндекс намерих доста такива промишлени приборчета но незнам в България дали се предлагат от някоя фирма Very Happy
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Пет Авг 22, 2008 17:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Сигурно търсиш ей това: http://www.blockemf.com/catalog/product_info.php?products_id=4855 Ей тук има и други подобни: http://www.thefind.com/instruments/info-signal-strength-indicator
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети