| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 21, 2008 21:45 Заглавие: Измерителен прибор за напрегнатос на електромагнитно поле |
|
|
Необходима ми е информация от къде може да се закупи портативен измерител на електромагнитно поле с автономно захранване тоест батерия.Нужно е уреда да отчита полето в честотния диапазон от 500 kHZ тоест от средни вълни даречем до 3 GHZ.Уредчето е необходимо за регистриране на източници на радиочестотно излъчване когато си в близост до тях и отчитане на стойноста на полето.Рових из нета но не открих много подробности.Не е необходимо да е много точно и цената му да е поносима.Ако пък имате някоя изпитана схема от любителски характер също бих я разгледал.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 22, 2008 7:16 Заглавие: |
|
|
Това е доста професионално говоря за нещо по- малко и по-достъпно като цена.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Пет Авг 22, 2008 11:23 Заглавие: |
|
|
| Както писах по-горе задачата е толкова общо поставена че няма как да се реши с прости средства - поне така мисля За да се упростят донякъде нещата би трябвало да се уточни поне това - имате източник с известни параметри и искате да го проверите дали е долу горе в норма или имате източник с неизвестни параметри и искате да ги измерите донякъде точно или пък изобщо не е ясно има ли източник и ако се установи че има да се измерят параметрите му Или задачата е да се измери напрегнатостта на полето в дадена точка в даден честотен диапазон а кой излъчва това поле не е толкова важно |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 22, 2008 12:55 Заглавие: |
|
|
Понеже не е точно за мен мисля че горе долу задачата е близка до първия вариант.Има източник и е необходимо да се измери приблизително полето за да се съпостави в няколко точки като се сравни и със санитарно хигиенните норми.Не мога да бъда по-конкретен за съжаление защото и към мен е поставено така В руската търсачка Яндекс намерих доста такива промишлени приборчета но незнам в България дали се предлагат от някоя фирма  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
|
|
 |
|