| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 29, 2008 16:56 Заглавие: BEKO шаси KX1.190-06 захранване |
|
|
Предпазител здрав, затова пък прекъснал R635 (2.7 ома) , диодна група и филтров кондензатор изправни. Късо между всички изводи на Т609 който в случая не отговаря на оригинала, монтиран е 2SK 3567 намеса не личи, да очаквам ли повредена упавляваща интегралка? И още нещо, при демонтажа транзистора излезе заедно със странна пластинка на средния крак, това импровизирано искрище ли е? _________________ колкото повече , толкова повече |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 29, 2008 18:57 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | да очаквам ли повредена упавляваща интегралка? |
99% можеш спокойно да мернеш изхода и към 6,8 краче. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 29, 2008 19:28 Заглавие: |
|
|
Тая пластинка би трябвало да е феритно пръстенче ,сложили са го да не хвърчат вълни насам натам  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 29, 2008 19:43 Заглавие: |
|
|
Дава нормални съпротивления като за здрав преход, но само мога да гадая без да имам вътрешната архитектура на чипа. Във всеки случай показанията се различават при различна полярност и не спадат под 300 ома, но това си е за всеки уред различно, не ги обичам цифровите точно заради това. _________________ колкото повече , толкова повече |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 29, 2008 19:49 Заглавие: |
|
|
Уредите, дали са цифрови или аналогови, са да се мери това за което са предназначени! А дали е здрав интеграла се вижда с осцилоскоп. На изхода на интеграла има ли запускащите импулси? Ето това ще покаже истината. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 29, 2008 19:51 Заглавие: |
|
|
Риска си е твой и за това непременно през лампа.А форума днес ми зарежда адски трудно и Митачи ти е казал как да постъпиш.
Последната промяна е направена от old4 на Пет Авг 29, 2008 19:55; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 29, 2008 19:51 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | Тая пластинка би трябвало да е феритно пръстенче ,сложили са го да не хвърчат вълни насам натам  |
Не е феритен пръстен, по скоро е нещо като нит, но не за разнитване, представлява тръбичка разцепена на четири с контри които стъпват върху фолиото, абе нещо като кух нит на който горната част е щанцована със радиално излизащо от полата краче лежащо върху нефолираната част от платката. Странно, за пръв път срещам нещо подобно. _________________ колкото повече , толкова повече |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 29, 2008 19:56 Заглавие: |
|
|
Искаш да кажеш втулка в отвора  |
|
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 29, 2008 19:59 Заглавие: |
|
|
Лампата е ясна, осцилоскопа също, само че докато стигна до него имам два дена разместване, затова се допитвам тук , ако мога да си спестя труда. Рядко ми се налага да ползам осцилоскоп, пък и моя си тежи тридесетина килограма, а на мен ми е противопоказно вече да вдигам нещо по по тежко от чаша или ........ знаете какво...
| old4 написа: | Искаш да кажеш втулка в отвора  |
Точно така, запоена е заедно с крака на транзистора. _________________ колкото повече , толкова повече |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 29, 2008 20:08 Заглавие: |
|
|
Не съм се замислил досега за какво е тази простотия но когато ми се падне ТХО нацвъкано с втулки и трябва да го демонтирам ,направо побеснявам.Можеш да го монтираш без нея но подгъни крачето защото отвора става голям. |
|
|
 |
|