| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Съб Авг 30, 2008 15:44 Заглавие: NEO TV-1442S самоволно превкл. на програмите + ... |
|
|
Според клиента се проявява следния ефект/най-вече докато ТВ-ра не е загрял/:Появява се син екран.Каналите се превключват самоволно,както и това,че звука "отива" на MAX.
При мен си работи нормално/да го .../.
Освен да подменя кварца/12 MHz/,както и двата керамични до него и да го сдавам...
uC:TDA9381PS/N3/2/1830.
ПП-забелязах,че при почукване на кварца/макар и много рядко/,изчезва изображението. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 31, 2008 13:10 Заглавие: |
|
|
Някакво развитие  |
|
|
 |
Комбинатор Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 31, 2008 13:37 Заглавие: |
|
|
Не знам за TV процесорите как е но ако при мен се случи това,
и аз проверявам както си се насочил към кварца и кондензаторите(разбира се и захранването на процесора).
След това проверявам дали няма някой I/O порт с напрежение над захранването на процесора (тогава през ш.диода към + идват смущения към цялото захранване на 5V).
Не по малко важно е да се проследи в продължение на времето и RC групата на ресета.
Доколкото имам спомени тази схема е една голяма вафла която обединяваше много възли в TV-to. |
|
|
 |
nikolai_nikolov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 31, 2008 15:31 Заглавие: |
|
|
| Имах същият пробллем с TV NEO.Не съм сигуре дали беше абсолютно същият модел,но симптомите са абсолютно същите.Дори освен изброените симптоми TV произволно се включваше от стенбаи и то обикновенно през ноща.При мен се оказа,че блокират бутоните на лицевия панел.Откачих платката на панела с бутоните и проблема изчезна.Дори клиента предпочете да остане в това положение,оперира с дистанционното.TV работи така вече около четири месеца. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Авг 31, 2008 16:28 Заглавие: |
|
|
| Бутоните и аз съм ги откачил,но се ориентирах към кварца,защото при почукване/както писах по-горе/,изчезваше изображението.Спойките му ги бях повторил преди това,така,че не е било от тях. |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Нед Авг 31, 2008 16:36 Заглавие: |
|
|
С духалката за 10-на сек ще го оправиш!  |
|