| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
omegata Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2005 14:35 Заглавие: Лентови кабели |
|
|
Колеги здравейте въпроса по който отварям темата е следния
Вече на доста касетофони за коли дисплеите им са свързани с процесора с химизирани лентови кабели и ги лепят към дислея а те с годинте почват да се разпадат връзките най вече там където са лепени за платката и дисплея как си решавате този проблем мислил съм всякак но не става а е кофти да не ти свети половината индикация на касетофона а понякога и цялата а не си струва да хвърлиш цял работещ касетофон или диск заради един кабел нека да обсъдим тоя въпрос и да се опитаме да намерим някакво решение |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2005 14:45 Заглавие: |
|
|
| Става със духалката за горещ въздух на много ниска температура 100-150градуса бавно и внимателно да не спукаш дисплея не се получава само когато лепилото е много изсъхнало тогава няма 100% ефект от цялата операция Успех |
|
|
 |
galov_p Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2005 14:45 Заглавие: |
|
|
Аз си ги отремонтирам,но не е много лесно затова вземам нинимум 20 -25 лева упроводявам ги с тънак проводник от страната на платката ги лепя, а на дисплея нареждам крачета от цокъл и ги залепвам с лепило .вземи един цокъл със ситна стъпка и пробай . _________________ Всичко що е спам във форума,все е от GALOV_P! |
|
|
 |
blueice Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2005 15:09 Заглавие: |
|
|
При мен е идвал Blaupunkt ремонтиран в Турция.Колегите от Босвора бяха използвали лакиран проводник от траф,запоен на платката а за дисплея залепен с някакво проводимо лепили.Много добре работеше.Ако някой знае за такова лепило да сподели  |
|
|
 |
dasho Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2005 16:32 Заглавие: |
|
|
В "Съвети и технологии за майстора любител" от 1989г. на
инж.С.Стефанов има следната рецепта:готово поливинилхлоридно
лепило с пълнител от 1 ч. ситно смлян графит и 2 ч. фин сребърен
или меден прах.При дебелина 0.1мм средната плътност на тока не
трябва да бъде по голяма от 80мА/см кв. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2005 16:50 Заглавие: |
|
|
| Добре а как се разделят помежду си пътечките не дават ли накъсо помежду си все пак не мога да си изясня лепилото между пътечките ли го налагат или е някаква технология те са наситно стъпката им е малка и като се нанесе лепило на кабела то добре ли контактува със изводите които са изведени на дисплеяи като може да контактува със тях нали все пак е проводимо контактува и със съседните пътечки |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2005 19:46 Заглавие: |
|
|
В Русе се намират 2 марки таква проводящи лепила.Моето е на WURTH-"Leit silber",и струваше към 38 лв(10gr).Виждал съм и на LOCTITE-17лв.Препоръчват ги за възстановяване на нагреватели върху автомобилни стъкла.Мажеш пътечка,чакаш
да изстине и после мериш-0 ома :)Мазал съм и гумички на дистанционни,но не съм доволен-няма гъвкавина!
Успех  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2005 19:51 Заглавие: |
|
|
| Но все пак пътечките са нагъсто не мога да намазвам всяка пътечка поотделно те са на части от милиметъра една от друга |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2005 22:43 Заглавие: |
|
|
те са на части от милиметъра една от друга[/quote]
Прекаляваш,колега Все пак Анадолските ни колеги го правят.Значи може  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 14, 2005 20:54 Заглавие: |
|
|
| Реално погледнато да но все пак играл съм си и платки да правя заради скъасани кабели за неща които не става с нищо и резултатите са де добри де нищо не става за 15 години сервиз нищо още не съм измислил затова питам човек се учи докато е жив събирам всякакви идеи обичам да експериментиранда видя кое е най доброто |
|
|
 |
|