| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Technician Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 08, 2008 19:07 Заглавие: Шпиндел мотор-начин за разглобяване и замяна |
|
|
| Колеги кажете какъв е начина за разглобяване и сменяване на шпиндел мотора и как се вади шайбата и се поставя да е пак на същото място. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 08, 2008 19:57 Заглавие: |
|
|
За мен е много трудна тази операция . Предпочитам да сменя целия мотор. Има опасност при опита да се повреди самия мотор, както ставаше при мен в началото. |
|
|
 |
Technician Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 08, 2008 20:26 Заглавие: |
|
|
| Да де аз това се опитвам да кажа,искам да сменя целия мотор,но как да стане като трябва да се извади шайбата,какъв е начина? |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 08, 2008 20:31 Заглавие: |
|
|
С една пинсета ,или тънки отверки подпъхваш отдолу на шайбата колкото може по близо до оста и равномеврно от двете страни буташ нагоре.Повечето излизат ,ама има и много тегави.Но най първо гледаш каква е позицията на шайбата спрямо оптиката. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 08, 2008 20:32 Заглавие: |
|
|
| Самата шайба би трябвало да има отвори и под нея има две винтчека които се развиват. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Сеп 08, 2008 21:17 Заглавие: |
|
|
| iwkom написа: | | Самата шайба би трябвало да има отвори и под нея има две винтчека които се развиват. |
Така да -ако се сменя целия мотор-това е начина.Иначе си е е...о мамата.най гадното е лепилото дето слагат отгоре-то спира процеса на вадене.Ама с повече упоритост става. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
MockoB Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 09, 2008 20:01 Заглавие: |
|
|
Малко бушменски начин от мен. 2 ножа, тънки и да не се огъват. Завряни плътно до оста, един срещу друг. Държа дръжките, подпрял съм ги в другия край на масата. Сега най-важното - съмишленик, който борави с чук и център, бие по оста на шпиндела. Така нито се изкривява шайбата, нито може да се повреди мотора. Важното е, както колегата спомена по-горе, да се запази разстоянието м/у диска и оптиката. Дано да сте ме разбрали  |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Сеп 09, 2008 20:06 Заглавие: |
|
|
Ако съмишленика не пие по кило ракия е добре-работата си е на далавера  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 10, 2008 14:39 Заглавие: |
|
|
с двата ножа ми се струва страшничко
с две еднакви пинсети я правя тая операция
дори и да не нагласиш разстоянието съвсем точно,важното е диска да не стърже някъде.
фокус-бобинката ще си намери точното разстояние  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
|