| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bobeca Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 08, 2008 0:37 Заглавие: Как да изчисля схема на маломощен усилвател на мощност? |
|
|
Здравейте!
Нов съм във форума и в електрониката, и ми трябва малко помощ.
Искам да си направя усилвател за MP3 плейъра, който да го вържа към една малка колонка.До сега не съм изчислявал, такава схема, и не знам как.Ако някой ми обясни как трябва да си избера елементите (имам предвид като модели) и ми каже формулите по които да изчисля параметрите им, ще съм му много благодарен.
Схемата на която съм се спрял е "Маломощно безтрансформаторно крайно стъпало", тъй като колонката е 0,5W. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 08, 2008 7:46 Заглавие: |
|
|
| Избирай си някаква интегрална схема, като и отвориш даташиита в него си пише какви са елементите. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 08, 2008 8:47 Заглавие: Re: Как да изчисля схема на маломощен усилвател на мощност? |
|
|
| Bobeca написа: | | "Маломощно безтрансформаторно крайно стъпало" |
Такива схеми има хиляди модификации.Коя точно си избрал ти можем само да гадаем.
Препоръчвам ти съвета,който е дал и Андрей. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Bobeca Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 08, 2008 15:04 Заглавие: |
|
|
Извинявам се, вчеа съм забравил да добавя линкче към схемата.
Сега реших да го направя с интегрална схема (намерих в един от учебниците си формулите и как се избират елементите) само трябва да си намеря някъкъ справочник с интегрални схеми.Сега се впускам в търесе във форума за такъв.
Благодаря за отговорите! |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 08, 2008 15:14 Заглавие: |
|
|
Виж в тази тема-линк-първата книжка също има интересни схеми _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Bobeca Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 08, 2008 15:28 Заглавие: |
|
|
Мерси за линковете!Мисля първо да прочета книгата на Philips и после да умувам какво да правя.
ПП:Спрях се на TDA7053
Мерси на всички още веднъж! |
|
|
 |
|