| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
aster11 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 08, 2008 10:09 Заглавие: Детекция на прекъснат кабел |
|
|
Здравейте колеги!
Имам гумиран кабел от перфоратор(2х1.5) ,на който едното жило е прекъснало някъде(кабела е към 5 метра и ако повредата е накрая-бих могъл да го използвам след като го скъся до прекъснатото).
Дайте някаква идея как да разбера къде е прекъснал!!Визуално кабела си е ОК ,по цялата дължина!!!Отрезах по 20 см от 2 -та края(там обикновенно се прекъсва) но уви,не е там!!!
В един магазин ми предложиха един детектор,който прихваща замазан кабел с ток до 1 см дълбочина,ама ако някой има по безболезнен (в финансово отношение) чалъм-да сподели моля!!
Варианти с продупчване не ме устройват-строителство е все пак,често има вода по пода!  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 08, 2008 11:30 Заглавие: |
|
|
Ми то 5 метра такъв кабел е 7-10лв. Струва ли си каквото и да било да се мисли?! _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Сеп 08, 2008 11:31 Заглавие: |
|
|
А няма ли да е по лесно да отидеш в магазина и да си купиш 2 метра кабел и един щепсал.Не стуват милиони. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 08, 2008 14:42 Заглавие: |
|
|
| Хващаш с едната ръка кабела на около една педя от края, а с другата клещи и дърпаш по-яко едно по едно жилата. Ако има прекъснато жило то се измъква. Ако не се измъква нищо - прекъсването не е в края. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 08, 2008 14:55 Заглавие: |
|
|
| bai_tishan написа: | | А няма ли да е по лесно да отидеш в магазина и да си купиш 2 метра кабел и един щепсал. |
Това е най доброто решение. За да прекъсне кабела вече има механични увреждания и ремонта му е само временно решение. |
|
|
 |
4i4ko Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 11, 2008 9:10 Заглавие: Re: Детекция на прекъснат кабел |
|
|
Тва е много лесно.Правиш верига на прекъснатото жило посредством веригопроверител /ометър т.н/ и започваш постепенно от единия до другия край да прегъваш кабела .Някъде ще ти даде верига и там е прекъснат кабела.Успех.
Коригирал съм ти поста И на теб ли специално трябва да ти се обяснява с кой бутон се отговаря и с кой не |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 11, 2008 9:26 Заглавие: Re: Детекция на прекъснат кабел |
|
|
| 4i4ko написа: | | веригопроверител /ометър т.н/ . |
И аз искам да напиша нещо ама не знам какво  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 11, 2008 20:04 Заглавие: |
|
|
Щом е 5 метра и не е в края-режеш на половина!Едната половинка ще е здрава.2,5 метра си е добра дължина все пак.  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|