| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
forum Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 11, 2008 21:32 Заглавие: заваряващ CO апарат |
|
|
| Здравейте , като се включи електрожена моторчето подаващо телта подава тел постоянно без да спира, не се регулира. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 11, 2008 23:18 Заглавие: |
|
|
Заварявай непрекъснато  |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 12, 2008 11:16 Заглавие: |
|
|
И злагай по-малко тел на макарата за да почиваш от време на време
Управлението би трябвало да е с тиристор. Вероятно е окъсил. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
forum Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 12, 2008 13:50 Заглавие: |
|
|
| Може ли да ми се изпрати някаква схема, защото на теристора не пише нищо, а е дефектен?!?! |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 12, 2008 14:16 Заглавие: |
|
|
forum кажи само как да ти помогнат колегите. Не даваш марка, модел или описание на елементите по платката. Аз специално не мога да гледам на боб та да метна един за това СО.
Малко съм се занимавал с СО но съм сигурен, че някой колега все се е занимавал и ще ти каже като напишеш марката и състава или сложиш някоя снимка.
Иначе ще си се майтапят тука , както и правят  _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
forum Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 12, 2008 17:08 Заглавие: |
|
|
| съжалявам при мен е само една платка с изтрити надписи по схемите. Затварям темата. |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 12, 2008 17:33 Заглавие: |
|
|
В такъв случай просто проследи връзките, схемата ако е с тиристор би трябвало да е елементарна и се състои вероятно от 5 елемента на кръст. От сорта на регулаторите за осветление. Просто смени тиристора с някой друг, се ще тръгне. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 12, 2008 18:43 Заглавие: |
|
|
Ами имай на пресвид, че катода на тиристора ти е към минус. В повечето ключови схеми е на маса но в схемите за фазово регулиране на оборотите на двигател (каквато е и твоята платка най-вероятно) , обикновенно катода отива към двигателя, а той към маса, анода е даден директно към плюса. Това можеш лесно да установиш ако греца ти е на самата платка. От там пък управляващия електрод е вързан с разни маломощни елементи а и пистата му вероятно е най-тънка. _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
forum Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 13, 2008 13:27 Заглавие: |
|
|
| Благодаря ви за отзивчивоста но е роднинска работа и си взеха нещата който е вчупил апарата той е поел ангаж да си оправя бакиите и с тях и такива неща ...............още веднъж благодарност. |
|
|
 |
|