| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 15, 2008 22:29 Заглавие: Малко консултациика за уредба ако може. |
|
|
Реших да сменям добрата стара уредбичка,с нещо по-новичко (наслушах и се за 6 годинки ),обаче съм малко в неведение,и реших да попитам.Става дума за нещо до към 250 кинта.За тия пари може ли да се вземе нещо читаво със отделен woofer т.е 2 колони и woofer?.За сега харесах два модела:
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16882103270
и
http://www.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09010747
Първата е 250 във метро без ДДС,а втората е 200 със във Техномаркет,но и двете са с доста ниски цени,на фона на други подобни модели?Оти така?Заради това ,че са по-стари модели,или просто са по-кофти изработка?.Че не изкарват тая мощност която пишат,е ясно но ми е чудно поне на 50% дали могат да избутат,а също и ако някой е ремонтирал подобна (евтингьос) ако може да сподели с какви чипове са крайните стъпала (предполагам TDA7294) и самите захранвания по колко W са?  _________________ Може и да бъркам..... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 15, 2008 23:04 Заглавие: |
|
|
| Samsung-а е с STK420-150,по данни на производителя-2x150W.Разбирай го както искаш.Свири прилично силно за габаритите си. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 15, 2008 23:22 Заглавие: |
|
|
Мерси
А баса като как е т.е предполагам ,че освен от woofer-а и от другите 2 колони се чува приличен бас,въпреки,че до колкото четох из нета двойките говорители на колоните покриват предимно средите а пищялката високите т.е баса остава почти изцяло за woofer-а и идеята на двата говорителя вместо стандратния широколентов + пищялка е да съсредоточават по-голяма мощност във средите и така да се създаде илюзия за още по-голяма мощност
Сами бас как е-плътен и стегнат или мек и размазан?
Извинявай за многото въпроси,ама не ми се иска да взема нещо и после да съжалявам  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 15, 2008 23:29 Заглавие: |
|
|
Да,идеята е такава,за да спестят от филтри и качествени говорители.Погледни размера на нискочестотния говорител-какво очакваш?Всички хибридни интегрални схеми за крайни усилватели свирят силно,но 'мажат',ако това е питането.За 200лв. няма какво толкова да му мислиш  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 15, 2008 23:35 Заглавие: |
|
|
Мисълта ми беше най-вече като цяло (то е субективно естествено) баса като качество как е и изобщо струва ли си паричките или да се оглеждам за друго нещо?
Не очаквам звук като от лампа в клас А ама поне да не е като ТDА-тата с по 10% THD  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 15, 2008 23:44 Заглавие: |
|
|
Съжалявам,не знам как звучат на живо.Някой който ги поддържа да каже.Отзивите по сайтове са,че звучат прилично силно.За качество на звука никой не споменава Аз STK-та така или иначе не обичам-предпочитам транзистори или TDA7294/5,не знам защо така ги нахрани  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 15, 2008 23:48 Заглавие: |
|
|
Всяко правило си има изключения
Но като цяло TDA-тата не ми допадат особено спрямо STK-тата.Всеки с вкуса си нали знаеш
Мерси много и лека
Сега чакам и за другия "претендент" отзиви от някой  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 16, 2008 21:49 Заглавие: |
|
|
Отпада темата-вече съм доволен собственик на Panasonic-а  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Сеп 16, 2008 22:37 Заглавие: |
|
|
В такъв случай се пише в заглавието на темата- РЕШЕНО  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
|