| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
zzasd Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 04, 2008 18:28 Заглавие: свързване на ключ за стълбищно осветление |
|
|
Някой може ли простичко да ми обясни как се поставя ел.ключ за стълбищното осветление в стена? От кутията в стената излизт 4 проводника. Установил съм кой е фазата. При контакт с един от другите 3 проводника осветлението светва . За какво са другите 2 и как да ги разпределя при свързването на ключа? Предварително благодаря |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 04, 2008 18:51 Заглавие: |
|
|
По принцип като съм монтирал такива ключове си има само 2 проводника . Идеята беше ако не се лъжа временно да затвориш веригата на осветлението и като пуснеш ключа тази функция се поема от релето , като си отброява там съответното време .
Ако по другите 2 проводника няма напрежение изолирай ги и използвай само тия дето ти дават верига .
Но пак ти казвам незнам за какво са .  _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 04, 2008 19:01 Заглавие: |
|
|
| това девиаторно свързване ли е или със стълбищен автомат? |
|
|
 |
zzasd Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 04, 2008 19:08 Заглавие: |
|
|
| със стълбищен автомат |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 04, 2008 19:10 Заглавие: |
|
|
| Това на стълбището ли е или в апартамента?Данеби другите да са за ключа в апартамента? |
|
|
 |
zzasd Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 04, 2008 19:16 Заглавие: |
|
|
в апартамента/коридора/ за стълбищното осветление.
пак в коридора има отделни изводи за осветление и тях съм си ги свързал с 2 девиаторни ключа. |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 04, 2008 19:19 Заглавие: |
|
|
| щом е със стълбищен автомат фаза не ти трябва |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 04, 2008 19:21 Заглавие: |
|
|
Не разбрах? Ключ ли трябва да се монтира или реле за време(стълбищен автомат).? Ще се опитам да обясня простичко как са свързани 4-те проводника. Фазата е ясна. Определили сте я вече. Дръгия извод е от лампите. С него като сте дали контакт-светнали са лампите. Ама те би трябвало да са вързани с нулата. Така че там ако сте пробвали-трябва нещо да гръмне. Ключовете и лампите са свързани на общо с нулата-един проводник-важен. Фазата-също важен. Когато определите фазата и общия проводник на нулата, лампите и ключовете-проблема е решен. Подавате фазата и нулата по схемата нарисувана на стълбищния автомат. Той би трябвало да се включи директно. Новите имат светодиод за индикация. Изчаквате да загасне(светодиода да спре да свети) Допирате една от двата неизвестни проводника до клемата на релето, която е указана за ключовете. Ако се задейств релето- означава, че сте попаднали на извода за лампите. Ако не се задейства, връзвате другия неизвестен проводник. Натискате някой ключ и трябва да се задейства. Това означава, че вече сте открили извода от ключовете. Последно, връзвате останалия извод, който би трябвало да е за лампите.
И все пак, извикайте некой дето си разбира от работата, за да не се случат странни неща.
Не нося отговорност за писаното!
То е за хора, дето ще разберат какво искам да кажа. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч.
Последната промяна е направена от mitachi на Съб Окт 04, 2008 19:30; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
zzasd Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 04, 2008 19:22 Заглавие: |
|
|
| притеснява ме това, че проводниците за стълбищното осветление са 4. преди малко разглобих един такъв ключ на стълбището и там бяха вързани 2х2/2 проводника в единия край и 2 в другия край на ключа/. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 04, 2008 19:23 Заглавие: |
|
|
Ами аз какво ти писах в горния си пост :Тези другите 2 са за ключа в апартамента  |
|
|
 |
|