Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

View Sonic-кабел

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Вто Сеп 16, 2008 11:22    Заглавие: View Sonic-кабел Отговорете с цитат

Колеги,имам монитор View Sonic VDP150 VLCDS21391-5 1999г. на който куплунга към компютъра не е стандартния модел SVGA,а е по-различен,наподобяващ принтерските на НР и пише VGA D-SUB.Възможно ли е да се отреже и да се монтира стандартния за VGA конектор?Ще моля и за схемата на разпиновка на D-SUB стандарта.Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 16, 2008 11:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Google за теб няма ли?
Ама така е по-лесно , нали Twisted Evil
http://en.wikipedia.org/wiki/D-subminiature
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 16, 2008 11:52    Заглавие: View Sonic-кабел Отговорете с цитат

Напротив,ровя повече от 2 часа и не намирам нищо конкретно.Сега ще отворя препратката и ще отговоря.
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 16, 2008 12:12    Заглавие: View Sonic-кабел Отговорете с цитат

Е и тук не намирам такъв стандарт.Купрунга е двуредов 2х10 пина,прилича на USB или зарядно за GSM,но с по-едра стъпка.Отзад на пластмасовия държач има 2 пружиниращи бутона За защипване на куплунга за компютъра,точно като при принтерските кабели на НР.Нямам камера да го снимам.
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 16, 2008 12:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Брях, каква ще е тази екзотика, намери начин да го снимаш. Веско, да не е DVI бе? http://pinouts.ru/Video/vesa_p_d_pinout.shtml Разрови се и тука - http://pinouts.ru
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 16, 2008 13:48    Заглавие: View Sonic-кабел Отговорете с цитат

Е,Пампоров,знам какво е DVI,но не е.За първи път срещам такъв конектор.Момчето,което ми донесе този монитор,каза,че е питал в няколко РС магазина и там незнаят за този стандарт,затова се обръщам към форума.

Жоре,дължа ти извинение!Кабелният накраиник е DFP-MDR20,който е разновидност на DVI.Намерих го във втората Ти препратка.Благодаря ти и на есенната среща ще черпя,че научих още нещо,което незнаех.Остава да разбера може ли по някакъв начин този монитор да се свърже директно към изхода на традиционните компютри или не.

Exclamation Arrow Събрах ти постовете Exclamation Има бутон EDIT-ползвай го вместо да пускаш пост след пост Exclamation
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Сеп 16, 2008 16:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Веско,защо имам едно подозрение че този монитор е от някакъв касов апарат и по него май не текът аналогови сигнали.Предлагам ти да го отвориш и да видиш къде и как влиза кабела в монитора.
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 16, 2008 16:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж тук дали няма да намериш подходящ преходник вместо да режеш кабела - http://www.vpi.us/adapters.html Тук - http://www.google.bg/search?hl=bg&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&hs=W0G&q=DFP-MDR20&btnG=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5&meta=lr%3Dlang_bg има и такъв кабел, но не се отваря линка от страницата. И тук има преходник, http://www.amazon.com/MDR20-Female-DVI-D-Male-Adapter/dp/B000Q6R1OQ , абе иска търсене.но входа на монитора е цифров, трябва само към DVI да го свържеш, поне така мисля, но може и да греша Question Видеокартите с DVI изход имат преходници DVI към VGA, но дали има обратните? Май няма.

ЕДИТ:Как ставаше номера линковете да излизат като думички - (тук, там) или нещо подобно вместо дългия линк?

Последната промяна е направена от pamporov на Вто Сеп 16, 2008 16:39; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 16, 2008 16:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Преходници има от сорта на "DVI digital to DFP", но остава да се разбере питащия какво разбира под:
wesko dilow написа:
този монитор да се свърже директно към изхода на традиционните компютри или не

Защото по-нагоре споменава за (S)VGA и ако е това разбирането Confused
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 16, 2008 18:13    Заглавие: View Sonic-кабел Отговорете с цитат

Да уточня:Днес ми докараха този монитор от Австрия и куплунга към РС-то не е традиционния SVGA,клиента искаше да му се монтира такъв за широкоразпространените в дома и офиса.За жалост не бях виждал такъв конектор и след дълго и неуспешно търсене в нета писах във форума,където многократно съм получавал ценни съвети.Сега,като разгледах предназначението на този вид съединители,май въпроса ми се оказва излишен и безполезен.Може би този монитор да е работил в други системи,нипригодни за домашно ползване.Съжалявам за времето,което ви отнех колеги,но поне се ограмотих малко в областта на офис техниката,където съм слаб.Благодаря за вниманието и успешна седмица!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети