| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 16, 2008 11:22 Заглавие: View Sonic-кабел |
|
|
| Колеги,имам монитор View Sonic VDP150 VLCDS21391-5 1999г. на който куплунга към компютъра не е стандартния модел SVGA,а е по-различен,наподобяващ принтерските на НР и пише VGA D-SUB.Възможно ли е да се отреже и да се монтира стандартния за VGA конектор?Ще моля и за схемата на разпиновка на D-SUB стандарта.Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 16, 2008 11:52 Заглавие: View Sonic-кабел |
|
|
| Напротив,ровя повече от 2 часа и не намирам нищо конкретно.Сега ще отворя препратката и ще отговоря. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 16, 2008 12:12 Заглавие: View Sonic-кабел |
|
|
| Е и тук не намирам такъв стандарт.Купрунга е двуредов 2х10 пина,прилича на USB или зарядно за GSM,но с по-едра стъпка.Отзад на пластмасовия държач има 2 пружиниращи бутона За защипване на куплунга за компютъра,точно като при принтерските кабели на НР.Нямам камера да го снимам. |
|
|
 |

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 16, 2008 13:48 Заглавие: View Sonic-кабел |
|
|
Е,Пампоров,знам какво е DVI,но не е.За първи път срещам такъв конектор.Момчето,което ми донесе този монитор,каза,че е питал в няколко РС магазина и там незнаят за този стандарт,затова се обръщам към форума.
Жоре,дължа ти извинение!Кабелният накраиник е DFP-MDR20,който е разновидност на DVI.Намерих го във втората Ти препратка.Благодаря ти и на есенната среща ще черпя,че научих още нещо,което незнаех.Остава да разбера може ли по някакъв начин този монитор да се свърже директно към изхода на традиционните компютри или не.
Събрах ти постовете Има бутон EDIT-ползвай го вместо да пускаш пост след пост |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 16, 2008 16:21 Заглавие: |
|
|
Веско,защо имам едно подозрение че този монитор е от някакъв касов апарат и по него май не текът аналогови сигнали.Предлагам ти да го отвориш и да видиш къде и как влиза кабела в монитора. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 16, 2008 16:27 Заглавие: |
|
|
Виж тук дали няма да намериш подходящ преходник вместо да режеш кабела - http://www.vpi.us/adapters.html Тук - http://www.google.bg/search?hl=bg&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&hs=W0G&q=DFP-MDR20&btnG=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5&meta=lr%3Dlang_bg има и такъв кабел, но не се отваря линка от страницата. И тук има преходник, http://www.amazon.com/MDR20-Female-DVI-D-Male-Adapter/dp/B000Q6R1OQ , абе иска търсене.но входа на монитора е цифров, трябва само към DVI да го свържеш, поне така мисля, но може и да греша Видеокартите с DVI изход имат преходници DVI към VGA, но дали има обратните? Май няма.
ЕДИТ:Как ставаше номера линковете да излизат като думички - (тук, там) или нещо подобно вместо дългия линк?
Последната промяна е направена от pamporov на Вто Сеп 16, 2008 16:39; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 16, 2008 16:35 Заглавие: |
|
|
Преходници има от сорта на "DVI digital to DFP", но остава да се разбере питащия какво разбира под:
| wesko dilow написа: | | този монитор да се свърже директно към изхода на традиционните компютри или не |
Защото по-нагоре споменава за (S)VGA и ако е това разбирането  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 16, 2008 18:13 Заглавие: View Sonic-кабел |
|
|
| Да уточня:Днес ми докараха този монитор от Австрия и куплунга към РС-то не е традиционния SVGA,клиента искаше да му се монтира такъв за широкоразпространените в дома и офиса.За жалост не бях виждал такъв конектор и след дълго и неуспешно търсене в нета писах във форума,където многократно съм получавал ценни съвети.Сега,като разгледах предназначението на този вид съединители,май въпроса ми се оказва излишен и безполезен.Може би този монитор да е работил в други системи,нипригодни за домашно ползване.Съжалявам за времето,което ви отнех колеги,но поне се ограмотих малко в областта на офис техниката,където съм слаб.Благодаря за вниманието и успешна седмица! |
|
|
 |
|