| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
onmyown Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 8:35 Заглавие: Аларма със закъснител |
|
|
Здравейте! Регистрирах се във вашия форум, защото мисля, че тук може да ми помогнете по един въпрос.
Искам да направя сигнално устройство, което при отворена врата повече от 30сек(например) да издава звуков сигнал. За всичко останало имам идея как да направя, но въпросното устройство, което да забавя до определено време, не знам от къде да взема(за София). Ако имате някаква представа, пишете в темата. Ако сте правили нещо подобно, също ще ми е от полза ако споделите начина му на изработка.
Първото място където мисля да монтирам подобно устройство е хладилника- подари наложителни обстоятелства(често се забравя отворен). Ако се получи успешно, имам и други места за приложението му.
Благодаря за вниманието! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 14:31 Заглавие: |
|
|
| Нещо такова трябва да е - Attach |
|
|
 |
tankovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 15:38 Заглавие: |
|
|
| Потърси си схемичка с таймера NE555 в изобилие са |
|
|
 |
onmyown Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 17, 2008 20:28 Заглавие: |
|
|
| Нямам представа къде да потърся. Препоръчайте ми магазин в София. |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 18, 2008 22:00 Заглавие: |
|
|
| Не знам защо го тачите толкова този 555.След като може да стане по просто с транзистори. |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 19, 2008 1:16 Заглавие: |
|
|
По отговора на ОП на "потърси си схемичка" ми се струва че не е разбрал какво му предлагат.
Потърси си, избери си конструктивна схема от интернет - базирана на 555. Има ги с хиляди!
Запиши си всички елементи (щото ще трябва и кондензатор, 1-2 резистора и вече според зависи как ще я захранваш - аксесоари за включване на батерия и прочее)
С тоя списък иди в магазина на гърба на Булбанк, или пък в магазините на electroninvest.com (на една пряка зад женския пазар). Абе въобще около женския пазар, по малките улички, са всички подходящи магазини. |
|
|
 |
tankovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 19, 2008 11:54 Заглавие: |
|
|
Ако толкова държи onmyown да има такова устройство, може да си купи от магазин за електронни части готово изделие КИТ (май автоаларма се водеше, имам една такава неизползвана в къщи), необходимо е само да удължи времето за задръжка от 8-10 сек. на желаното от него (ако знае как). След това му е необходимо захранване, пищялка някаква в изпълнителната верига и някъкъв микрик или ридампула за сензор на вратата.
Ако иска мога да му подготвя моята и да му я пратя с описание за монтаж (по куриер с наложен платеж). |
|
|
 |
|