|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
PET3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 02, 2008 11:48 Заглавие: Въпрос за ПоксиПол? |
|
|
Правя една джаджа да карбуратора на Фиатката. Електронни релета и глупости.
Интересува ми максималната температура на лепилото Poxy Poll? За лепене близо до всмукателния колектор може ли да се ползва? Става дума за текстолитова планка със запоен на нея контактен пръстен.
Ако някой има опит с това лепило при високи температури, може да сподели тук.
Благодаря за вниманието. _________________ Варна-Бургас-Варна
пишете само на [email protected] или ICQ-то
www.putfile.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Чет Окт 02, 2008 12:04 Заглавие: |
|
|
Покси Пола е лепило на базата на епоксидната смола ,и не съм сигурен за температурните му х-тики,но обикновената епоксидна смола издържа до много високи температури(май даже се използва за лепене на пукнати алуминиеви части по двигатели на автомобили като се добавя само алуминиев прах).Мисля си че епоксидната смола е едно отнай здравите неща имам няколко платки които се мушкат на -40 след това на +150, и някой от пласмасовите елементи по тях са залепени точно с епоксидна смола и няма никакъв проблем със залепването.Така че ако Покси Пола не е с добри х-тики можеш да ползваш епоксидна смола(от тая дето се продава :смола + втвърдител) _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 02, 2008 13:45 Заглавие: |
|
|
Пробвай залепи нещо, остави го да се стабилизира добре (24 часа!), и след това пипай смело с поялника.
Нормално е да почне да се топи и пуши след известно упорито ръчкане (все пак поялника развива поне 350 градуса на върха си). Ако тръгне да се модифицира веднага след като пипнеш детайла, значи не става
По принцип епоксидната смола е страхотно човешко изобретение Аз ползвам често. Но имай предвид, че нейните качества се променят в зависмост от примесите. Примерно, разните лепила на базата на епокси, дето засъхват за половин или един час, имат влошена здравина (от опит говоря)
Затова най-добре си купи класическа двукомпонентна смола, има я по железариите, и работи с нея - както си трябва, т.е. смесване на бинарните компоненти непосредствено преди работа, правене на малък кофраж (напр. с изолирбанд, или детски пластилин), и после я изчакваш да засъхне и стабилизира 24 часа.
Правил съм кабели с епокси - от мизерно лентово / телефонно кабелче и мизерен конектор, излиза кабел издържащ на груба сила повече дори от молексите в настолните ПЦ-та. Сам си направи сметка
П.С. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО работи с ръкавици, хубаво е ако имаш и маска да не дишаш изпаренията. Парите са отровни, а и организма се сенситизира към втория компонент (киселината). Всеки - без изключение - който работи с епокси без предпазни средства, рано или късно развива кофти алергия. И работи на открито (аз ползвам балкона ) |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 02, 2008 14:12 Заглавие: |
|
|
С poxipol няма да стане. Издържа до 60С. Може да пробваш с Sun-Fix доста по-здраво е и е до 200С. Но е във вид на пластелин, който като му се смесят давата компонента и се втвърди става като камък. Работил съм и с двете и предпочитанията ми са за пластелина.На Poxipol-а май рекламата му е в повече.
 |
|
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 02, 2008 17:48 Заглавие: |
|
|
както каза yani kokas с епоксидна смола.Спомням си от един приятел,че беше лепил нещо което се нагряваше доста.Обаче май имаше един ефект-след като се е втвърдила смолата(поне 24ч.)при първото нагряване леко се размеква(става нещо като лукум),след това като се втвърди пак няма мърдане. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|