Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

слънчеви батерии ; ветрогенератор

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
niki144
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Сеп 26, 2008 21:48    Заглавие: слънчеви батерии ; ветрогенератор Отговорете с цитат

биолог химик съм, не разбирам почти нищо от електроника - до такава степен, че съм потрошил съвсем съмати неработещи апаратчета в лабораторията си, опитвайки се да ги оправя Smile) е имам някое и друго поправени....
Та това като предисловие, и по скоро като извинение за някои от въпросите ми, които сигорно ще бъдат некомпетенстно зададени или глупави....
та по същество -- от много време насам чета за алтернативни источници на енергия от химична и биологична гледна точка - синтетичният хлорофил е едно от най-популярните ... та там разбирам как точно и от къде се "избиват" електрони .......... но до тук .......... по- натък остават многото неясни въпроси как тез електрони ще накарат ламбичката на рибките да светне; или ще захранят помпата им

като попрочетох из интернет разбрах, че най популяерните и разработвани технологии в таз област са ветрогенераторите и слънчевите батерии - май последните са по- близки до тов акоето ме интересува .........., но ми се иска да разуча подробно принципа по който те генерират ток (за което имам 6то годе някакави познания), и наи вече как този ток се улавя и предава до електроуреда..
Ще съм благодарен ан всеки който ми помогне
а и осъзнавам, че тябва да си доизясня и какво точно искамд а разбера -- но това мисля, че като започна да навлизам в материята ще го разбера
Благодаря

Exclamation Arrow Пиши грамотно Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Сеп 26, 2008 22:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Ха сега де Very Happy
Светлината (фотоните) избива електрони от всички материали. проблема е да се уловят тези електрони! прекрасна демонстрация е като вземеш пластина от селенов изправител и отлепиш частично селена получаваш фото елемент, между алуминиевата основа и останалия селен се получава напрежение при осветяване. естествено технологиите вече са много по напред.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети