| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
PET3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 29, 2008 13:23 Заглавие: Предложете мултимер до 120лв |
|
|
Не е задължително да е яка марка. Може и китайски.
Интересува ме да има U-I-R-f-C-L-h21-Температура. Последните 2 не се отголяма значение, но е добре да ги има.
Интересува ме и ммултимер с връзка към компютър. Е там вече цената ще е по-голяма. И някакъв коментар относно софтуера, защото в лабораторията имаме един як Protek 506,
http://www.protektest.com/ProdInfo.asp?prodId=506
обаче PC-софтуера му е най-гнусното изчадие което съм виждал при мултимерите. Най-малкия проблем е че е за Win3.11, а интерфейса е RS-232 демек COM порт. Би трябвало вече да има и с USB. _________________ Варна-Бургас-Варна
пишете само на [email protected] или ICQ-то
www.putfile.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 29, 2008 15:14 Заглавие: |
|
|
Ако си мислиш че със софтуер от китайски уред може да свършиш някаква работа много се лъжеш. Работил съм преди време с някакъв служебен корейски за 350лв, уреда беше перфектен но софта е отвратителен. Имаше много бавно опресняване на данните. Положението при китайските е още по-лошо.
За тези пари без връзка към компютър може например да видиш UT70A. Ето ти и пълните му характеристики http://www.uni-trend.com.hk/UT70A.html
За малко по-голяма цена виж по-горния модел в магазина UT60E - има RS232 и True RMS но без мерене на L.
В същия ценови диапазон виж и тук .Модели с връзка към компютър: MS8220/T/R, MS8226/R ; без компютър но с индуктивност MS8222H.
Тука има някакъв VA18B с USB връзка към компютър за 87лв. http://www.k99bg.com/ElC_Catalog.asp?SearchText=&Groups=31. Едва ли за тия пари ще блести с някаква бързина софта му.
Пердполагам че има универсален софтуер за връзка на мултицети към компютър. Ако е платена програмата би имала повече възможности. |
|
|
 |
PET3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 29, 2008 17:46 Заглавие: |
|
|
Много благодаря за съдействието. _________________ Варна-Бургас-Варна
www.putfile.com |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Сеп 29, 2008 18:39 Заглавие: |
|
|
Аз работя с този http://www3.0zz0.com/2008/03/08/09/843727245.jpg не е кой знаи какво но на фона на тия масовите китайските е много по добър за 80те си лева!Иначе се замислям за Fluke или Metex с първия съм работил по конкретно с 2 техни модела според мен е доста добра машинка!Но цените им мисля че не са в твоя ценови диапазон. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
PET3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 29, 2008 20:07 Заглавие: |
|
|
Добре изглежда. Вече намерих във Върна UT70A. После ще кажа къде, че току виж им бил последния  _________________ Варна-Бургас-Варна
www.putfile.com |
|
|
 |
PET3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 30, 2008 17:38 Заглавие: |
|
|
Купих си от Микрон единствениат им UT70A. 126лв.
От заде има едно червено прозорче.
Знаете ли за какво служи?
Изумих се когато измерих неизползвана залежала дърта БГ електролитка с надпис 47uF. На дисплея излезе 58,5uF което доста над +5% точност. То верно, че едно време слагах такива залежали корави говеда (КЕА) в ATX ментаците, че да работят по стабилно ама чак пък.... _________________ Варна-Бургас-Варна
www.putfile.com |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 30, 2008 20:39 Заглавие: |
|
|
оффтпопик:
| PET3 написа: | | ...дърта БГ електролитка с надпис 47uF. На дисплея излезе 58,5uF което доста над +5% точност. То верно, че едно време слагах такива залежали корави говеда (КЕА) в ATX ментаците... | Че си измерил такъв капацитет - няма нищо странно - на електролитите им дават толеранс -20 -- +80%. Колкото до използването им в импулсни з-ния -> не става само с капацитет, трябва и акъл! - кондензаторът трябва да има добра проводимост при kHz честоти! _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
|