|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Окт 02, 2008 1:59 Заглавие: Идея за приемник на 77,5KHz |
|
|
Имам няколко часовника който имат приемник за сверяване чрез предавател на 77.5КHz но за йалост във варна неработят.. сигнала е много слаб и се замислям за по-качествен приемник от оригиналния който е с един "лят" чип 1 кварц и няколко пасивни елемента...
Спрял съм се на варианта ( засега ) Феритна антена паралелно на нея кондензатор настроени на 77.5 след това операционен усилвател ( още не съм избрал точно модела ) след него детекторен приемник и нискочестотен усилвател. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 02, 2008 17:17 Заглавие: |
|
|
http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=37616 Това са няколко неща които бях събирал с мисълта да си направя такъв часовник,ама все не мога да се наканя.Иначе в интернета търси с ключова дума dcf77 .Ако я докараш до някъде ще се радвам ако споделиш. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Окт 02, 2008 18:55 Заглавие: |
|
|
Аз търсих много по начина който каза но като цяло ми излезе един предусилвател и готови модули с онея лятите чипчета който за нищо не стават освен в германия където сигнала си е силен.....
P.S. Разгледах схемите и долу горе като моита идея но с транзистори а аз искам да го намаля като размери.Но тестовете ще покажат правилния избор.Имаш ли представа дали предавателя излъчва на АМ или е някаква друга модулация,щото и предавател мисля да пусна... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|