Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Идея за приемник на 77,5KHz

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Чет Окт 02, 2008 1:59    Заглавие: Идея за приемник на 77,5KHz Отговорете с цитат

Имам няколко часовника който имат приемник за сверяване чрез предавател на 77.5КHz но за йалост във варна неработят.. сигнала е много слаб и се замислям за по-качествен приемник от оригиналния който е с един "лят" чип 1 кварц и няколко пасивни елемента...
Спрял съм се на варианта ( засега ) Феритна антена паралелно на нея кондензатор настроени на 77.5 след това операционен усилвател ( още не съм избрал точно модела ) след него детекторен приемник и нискочестотен усилвател.
nobodyshadow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Сливен

МнениеПуснато на: Чет Окт 02, 2008 17:17    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=37616 Това са няколко неща които бях събирал с мисълта да си направя такъв часовник,ама все не мога да се наканя.Иначе в интернета търси с ключова дума dcf77 .Ако я докараш до някъде ще се радвам ако споделиш.
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Чет Окт 02, 2008 18:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз търсих много по начина който каза но като цяло ми излезе един предусилвател и готови модули с онея лятите чипчета който за нищо не стават освен в германия където сигнала си е силен.....
P.S. Разгледах схемите и долу горе като моита идея но с транзистори а аз искам да го намаля като размери.Но тестовете ще покажат правилния избор.Имаш ли представа дали предавателя излъчва на АМ или е някаква друга модулация,щото и предавател мисля да пусна...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети