Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помощ за идея за "музикална" раница.
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
X_NRG
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 03, 2008 0:09    Заглавие: Помощ за идея за "музикална" раница. Отговорете с цитат

Здравейте. Нов съм в сверата на електрониката, но имам желание да си направя "музикална" раница за когато ходя в планината и да пускам музика през мп3 плейъра към колонки монтирани в раницата. Знам, че има портативни колонки на батерии, но на мен ми е мерак да е нещо в стил "направи си сам", само че все още нямам нужните познания, за да си направя сам и затова се обръщам към вас. Идеята ми е да сложа няколко много малки високоговорителя в презрамките на раницата и няколко по-големи отзад, но нямам идея какви батерии да ползвам, какво още ще ми трябва и как да навържа електрониката. Приемам всякаква помощ и идеи. Благодаря предварително. Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Окт 03, 2008 5:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Sorry за спама ,ама дано няма повече "туристи - DJ", като вас !
Върнете се в началото
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пет Окт 03, 2008 8:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Доколкото разбирам имаш мп3-ката, сега трябва да кажеш какви колонки си харесал като сила, размери и т.н. - тогава можем да умуваме за електрониката.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DukeNukem
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 03, 2008 9:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Един съученик си направи "музикална раница" и свиреше добре.
Кутията я направи от плексиглас. Купи си готово стапало. Нещо от рода на 2X15w. Маи беше тъндар. Мисля че батерията беше от дрелка или нещо такова. Монтира си букса за зарядно. Изкара си кабел с мъжки стерео жак 3.5мм. Сложи 2хартиени говорителя от 2те страни. Монтира им решетки. Ще ти излезе скъпо,ама си струва.
Върнете се в началото
X_NRG
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 03, 2008 16:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами за високоговорителите гледах, но не мога да избера, та ако може съвет и за това.
За размерите:
Предполагам отзад на раницата ще монтирам 2 по-големи. Да речем един с 20см диаметър и още един с малко по-малък диаметър. Отпред (на презрамките) 2 или 4 броя мънички (около 3-4см диаметър ако има такива). За мощност на високоговорителите ще чакам съвет кое е най-практичното решение.
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 03, 2008 16:39    Заглавие: Отговорете с цитат

А акумулаторите? В раницата на другарчето до тебе ли? Laughing Боже пази планините ни от такива "туристи"! Слагай слушалките и не се занимавай повече. Позволи на околните да слушат чуруликането на птичките, ромоленето на поточето, шепота на вятъра в листата на дърветата и други естествени звукоизточници.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 03, 2008 16:48    Заглавие: Re: Помощ за идея за "музикална" раница. Отговорете с цитат

//offtopic
Тва сериозно ли ще се ползва с тия 20 санта говорители за
X_NRG написа:
раница за когато ходя в планината
Question
И общо 6 говорителя Confused
Че чак ми стана чудно...обикновено като правим преходи гледаме грамажа на работите-може грам да е ама да е надолу...примерно съдържанието на бурканите отива в пластмасови кутии...
Чак си представих някой как качва вр.Ботев с два "Корвета" или "Амфитонки" на гърба... Laughing
Ама то по света хора всякакви-лошо няма-щом толкоз ти се слуша...
По-добре се ориентирай към старата туристическа максима-"Във всяка раница-по една баница",щото там на балкана който си носи-яде,който си води-ебе Idea Laughing
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
X_NRG
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 03, 2008 18:08    Заглавие: Отговорете с цитат

На планина ходя с колело и се спускам с него, така че престоят ми в небитието обикновено не е ненормално дълъг, т.е. не ми трябват 5 кила храна. Раницата я искам за музика, а не за нормално предназначение. Най-много 1 шише вода да взема в нея. Не виждам проблем с 20см високоговорител при положение, че ще е само един с толкова голям размер. Както казах другите са по-малки. И точно за това приемам всякакви предложения. На слушалки не искам да слушам, защото ми ограничават всякакви други звуци, а това не е добре, особено когато караш колело на висока скорост и има опасност някой да изскочи на пътя. Относно това, че бих пречил на другите с музиката - не мисля, че за 1-2 секунди, за които ще премина покрай някой човек, ще му наруша спокойствието особено много. До сега получих 2 незаядливи отговора по темата. Моля след като може да отделите време да напишете някой и друг заядлив коментар, напишете и нещо в моя помощ. Smile Мерси.
Върнете се в началото
After_Dark
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пет Окт 03, 2008 18:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Rolling Eyes
Embarassed Сори ама 20 см говорител в раницата ....

Сега ми хрумна - що не пробваш с говорители от тв ? - малки са и вдигат врява Wink
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 03, 2008 18:16    Заглавие: Отговорете с цитат

X_NRG написа:
До сега получих 2 незаядливи отговора по темата. Моля след като може да отделите време да напишете някой и друг заядлив коментар, напишете и нещо в моя помощ. Smile Мерси.

Не мисля че някой се е заяждал за нещо с тебе.
Като ти се слуша-като щеш и бас-каса си помъкни на гърба-ти ще я мъкнеш,няма да я мъкна аз...
Дай по-кротко и без такива коментари,ако обичаш. Wink
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети