| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2008 18:15 Заглавие: Ракийка |
|
|
Един Колега се похвали че пил ракийка донесена от родопския край.
Цял ден я хвали, даже разбрал тайната на приготвяне и състава на билките, ...... да ама не ще да сподели тайната на еликсира.
Била мека ароматна , а не като резливката гроздовката от северняшкия край. Каква е тайната. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2008 18:28 Заглавие: |
|
|
След три дни на Смолян има такава точка в дневния ред и ще бъде разисквана най подробно и ще бъдат правени най различни тестове
Който иска да разбере как става далаверата да дойде на Смолян.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2008 18:52 Заглавие: |
|
|
Като ти гледам местожителството,като гледам и на Коцев-те горе долу това са местата в БГ където се прави най-хубавата ракия...
Така че не се занимавай с глупости!
Виж за карловската анасонлийка можем да поспорим.Но тя вече си е за цял отделен раздел от науката ракийология.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
nia Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2008 19:12 Заглавие: |
|
|
А,не! Ние от Пазарджишко държим 1вото място,вкус,качество та и количество ако щете.По добра от гроздовата няма,мога да издам една тайна при варенето(печенето) й,ама ме е страх-много е голяма глобата.Сега чакаме новата от тая год. кръстили сме я Антигрипал-2.
А,,,, НА ЗДРАВЕ!!!.
Последната промяна е направена от nia на Вто Окт 14, 2008 19:16; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2008 19:12 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: |
Така че не се занимавай с глупости!
Виж за карловската анасонлийка |
Още ми търни главата от време оно когато бях войник и посетих казана над село/гара/ Левски над Марино поле.Коствуваше ми три дни в кауша и много мили спомени.Още по топли са ми спомените на Дичи от врачанската/дълги разходки край реката/,за това сега пия самоковска от дребен производител а когато свърши до новата доставка Карнобатска от магазина. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2008 19:40 Заглавие: |
|
|
Тук по врачанско имаме навика да я оставаме много силна, над 55 градуса, затова ми прави впечатление по слабата и по пивката,
по ароматната.
Затова искам да си преваря малко моя с малко билки, да си сипя водица повече в казана, и да си я направя 40 - 45 градуса, да си сложа малко цвят...... абе имам идеи. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2008 19:48 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | да си сипя водица повече в казана |
Водицата се слага после така няма да ти падне градуса
Най си е хубава 48-50 града,после ако ти е силна сипваш си в чашката по малко водичка и те ти Никога не съм я разбърквал(разреждал) като обща,като ми се пие силна ....като ми се пие по слаба ,писах по горе!Лошото е че ми забраниха и сега съм като пресъхнало буре И ако продължавате в тоя дух да пишете за тази благинка ,ще ви намразя  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2008 19:49 Заглавие: |
|
|
Вземаш две три шепи липов цвят и ги слагаш в казана и преваряваш .За предпочитане е още при варенето да се сложи липовия цвят и 5-6 глави лук срязани на парчета .Пробвай тая рецепта и после кажи мнението си . Най пивка ракия е 42до 45 градуса. Пък има хора с различни вкусове така че кой като я обича. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
nia Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2008 20:00 Заглавие: |
|
|
| Силната 55градуса не е проблем да я градираш с минерална вода,но да слагаш билки и мерудии някакви, не те съветвам.Също и за цвета й -трябва да е кристално чиста -всичко друго не е запазената марка БГ. ракия.Някои преди варенето слагат прясно мляко ,други мажат капака на казана с пчелен мед,трети слагат дъвки по чучора.Когато се сложи хубав матриял всичко друго е бош- лав.Спираш я на 40градуса и както казва др.Коцев-пей сърце,-плачи дете!!!!!!!!!!!. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2008 20:01 Заглавие: |
|
|
Значи аз по принцип съм по по-лютите ракии.Просто така свикнах от врачанските-55-60 градуса си ги водя нормално.Щото можеш и да си я разредиш с вода,като я пиеш,можеш и да я правиш греяна без риск да стане на ликьорче...
Докато от слабата силна не можеш да направиш.
Иначе тук в Карлово "амура" се прави на 50.
Виж на Коцев е друга работа-по-слаба е като градус,ама пък вкус-един път,мека,пивка...абе да ти е кеф да пиеш.
nia,дъвката (сакъз) е хубаво нещо стига да се слага с мярка. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|