|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Mravi Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 25, 2008 22:12 Заглавие: Как да си направя адаптор за фото-камера |
|
|
Здравейте,
имам фото-камера "Eyro Cyber DDV-C330"Захранването е с две батерии,тип АА по 2.5 волта.Консумирана мащност-5 вата.
Въпросът ми е,възможно ли е да се направи (напимер от зарядно за GSM )устройство,което да се свърже към мястото на батерийте.Ще ползвам камерата предимно вкъщи( и като WEB )и не е целесъобразно да е на батерии.
На вътрешната страна на капака пише това:DC IN...5V
Любител съм и може да съм объркал нещо
Ще съм благодарен за съветите ви.
Поздрави!
Последната промяна е направена от Mravi на Вто Ное 25, 2008 22:51; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 25, 2008 22:21 Заглавие: |
|
|
Какви са тия батерии тип АА по 2.5 волта? 'Нормалните' батерии АА (както впрочем и ААА) са по 1.5 волта, и ако са включени последователно (както е обичайно), става 3 волта захранващо напрежение.
5 вата какво е - сигурен ли си че това е мощността на устройството - вижда ми се множко, ама знае ли човек... |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Ное 25, 2008 22:35 Заглавие: |
|
|
Да не е с 2 по 1,5Волта батерии и да има вход за адаптер 5Волта ?! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|