| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tito_trifonov Опитен потребител

Регистриран на: 28 Сеп 2007 Мнения: 116 Местожителство: София, Благоевград
|
Пуснато на: Вто Окт 21, 2008 22:20 Заглавие: "Брум"в смесителен пулт D&R |
|
|
Проблема е следния, имам смесителен пулт D&R Airmate(аналогов) и като взимам сигнал от звуковите карти на компа (една вградена и една PCI s RS232 изходи) се получава як брум..... на една фаза са включени контактите на пулта и компа, пробвах да изолирам земята на шотки-то с изолирбанд и пак си има брум. Не вярвам да е от кабелите тъй като прекарах нов кабел и пак си има брум. Боднах жака от вградената саунд карата в един лаптоп и разбира се брум нямаше. Трябва да е от захранването ама не съм много сигурен какво да направя.
Кабелите дето излизат от картата са Канони XLR и стават чинчове и от там влизат в пулта. четох че ако на масата на чинча или/и на масата и окъсения cold (3) na XLR включа последователно 100 Ома и успоредно на резистора 10 nF кондензатор брума щял да изчезне ама аз не съм много убеден в надежността на този метод. Та моля ако някой знае как да се преборя с проблема, моля нека пише, че ми е много спешно !!!
Благодаря ви предварително!
Коригирай си заглавието
Последната промяна е направена от tito_trifonov на Пет Окт 24, 2008 12:01; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Окт 22, 2008 5:34 Заглавие: Re: Спешно ми трябва да отстраня "брум"в смесителе |
|
|
Идва по маса някъде най-вероятно от захранването на компа (особено ако е от 3буквените марки).С резистора и кондензатора мето съм го прилагал много пъти и е добър само сложи 2 диода паралелно и обратно на тях!Помисли ако не си с качествено захранване да го смениш!!!
P.S. Само че е 100nF250V и 10oма 2W! паралелно на тях 2 диода обратно вързани 1N4007 или RL206(по-добре!).И се прави само на захранваща линия т.е. на зануляването,а не на маса която е по-пътя на сигнала там се слага само 10ома резистор.Ползвай контакти от един разклонител за пулта и компа.Но не от онея пластмасовите белите, че на тях редовно им се губят по някой от 3 те "проводника" _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 22, 2008 12:11 Заглавие: |
|
|
Откачи всичко от копа дори монитора,остави само мишпулта и виж дали пак ще има брум. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 22, 2008 17:38 Заглавие: |
|
|
Разделителните звукови трансформатори за най-евтиния и прост метод за спасяване в твоя случай( който е много често срещан).
П.П.-Ако пулта ти има ключе за изключване на зануляването- опита ли това? |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 22, 2008 18:02 Заглавие: |
|
|
Ами то с трафове най-добре но евтини и качествени трафове много трудно се намират.... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Окт 23, 2008 13:15 Заглавие: |
|
|
Какво да ви кажа оше опитвам ама ефекта е нулев.
замерих с мултицета м/у земя и нула и излиза 2 V потенциал променливо напрежение. Струва ми се нормално това да е така имайки предвид че нулата е някъде в UPS-a земята отива в заземителната шина на сградата?!? Ако имате идеи и коментари искренно ще съм благодарен за помоща.
Последната промяна е направена от tito_trifonov на Пет Окт 24, 2008 14:59; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 23, 2008 13:28 Заглавие: |
|
|
Колко забележки смяташ да ти правя на тебе,бре?
Нещо за специален ли се имаш,за какъв?
Да не мислиш че си играем да пишем тези червените забележки по постовете ей така за кеф?Щото си нямаме друга работа...
Запознай се с правилата на форума и как се оформя заглавие
Коригирай си и последния пост.Изреченията в българския език започват с главна буква!Буква "4" в българския език не съществува! _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 23, 2008 15:09 Заглавие: |
|
|
Не е нормално 2в!!!!Каква е инсталацията 2или3жилна?Ама каквато и да е 2 волта са много..Когато изграждаме гледам там да е абсолютна 0-ла! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 24, 2008 13:04 Заглавие: |
|
|
Много съжалявам
Наистина не съм обърнал внимание на предупреждението.
Бихте ли ми върнали темата ако обичате... Ще бъда по-внимателен в бъдеще. Наистина имам проблем и този форум много ми помага.
Добавено от Божилов-
По молба на пусналия темата я местя в "Обща електроника" |
|
|
 |
|