Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос относно зарядно устройство за автомобилен акумулатор

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kiril.dobrev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 18, 2008 19:23    Заглавие: Въпрос относно зарядно устройство за автомобилен акумулатор Отговорете с цитат

Искам да използвам форума да попитам колегите за следното .Една кола Хонда стои дълго време в годината неизползваема и се налага да се припалва от време на време за да може акумулатора да се зарежда . Въпроса ми към колегите е следния има ли някакво устройство което да се продава в магазинната мрежа което да се включи в акумулатора и да го дозарежда като автоматично го изключва контролира и поддържа винаги в готовност за експлоатация.Как се казва и в кои магазини човек може да го намери .Признавам си питам защото съм много на вие с автомобилните проблеми и дори нямам книжка .Аз го асоциирам като нещо подобно на GSM зарядните устройства собственика на колата живее зад океана и казва че там имало такива устройства не е проблем да изпрати но то трябва тук да се преработи за 220в . Тя става много дълга . Няма проблем ако някой има идея или е правил такова нещо при невъзможност да се намери да се направи въпреки че по предпочитам да е готово .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 18, 2008 19:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами влез в някой магазин за авточасти и питай. Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Окт 19, 2008 0:37    Заглавие: Отговорете с цитат

От такова припалване не може сериозно да се зареди акумулаторът! А той се разрежда непрекъснато. Ако отидете с колата на 200-300км, тогава-да! Зарядни има всякакви, но проверките на напрежението и на гъстотата на електролита зарядното у-во не може да ги направи. А те са много важни. Трябва Вие да ги следите! Не би трябвало акумулаторът да се зарежда наизуст!
Nimi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Окт 19, 2008 0:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Руско зарядно устройство "Кедър" ще свърши идеална работа в случая. За съжаление не знам къде би могло да се намери в продажба.

По добрия вариянт е някой да изработи зарядно по задание.
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Окт 19, 2008 6:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Постоянно подзареждане със 50-100 мА също би могло да поддържа акумулатора ,без опасност от повреда ,така мисля.
Върнете се в началото
kiril.dobrev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 20, 2008 19:28    Заглавие: Зарядно устройство за акумулатор Отговорете с цитат

Днес посетих един магазин в Пловдив Baumaks но там такова нещо не са чували на мен ми допада тази идея за зареждането с малкия ток Един стабилизиран токоизправител със едно горе долу 30 ома съпротивление изправителя на 13в днес измерих на две коли колко е напрежението след 50 км пробег веднага след спирането беше 13в аз мисля че заредена клетка дава малко повече но изправителя може да се регулира по желание . Слушал съм че е също хубаво и да се разрежда тоест да се прави цикълзаряд разряд това с два три брояча спокойно ставада прави този цикъл . Но проблема е че аз ще го направя всичко по електрониката ама като опре до кутия и външен дизаин ми призлява ,Затова искам ако има нещо готово да с купя правенето само в краен случай
Върнете се в началото
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Окт 20, 2008 19:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Нарича се "ПУЛСАР" и е производство на "ИНКОМС" но по магазините не съм срещал. На времето бяхме екипирали агрегатите на всички селски централи на БТК с такива устройства.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Окт 20, 2008 22:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Но проблема е че аз ще го направя всичко по електрониката ама като опре до кутия и външен дизаин ми призлява

Е какво толкова дизайн на зарядно -аз ползвам стари кутии от компютърни захранвания -компактни и здрави ,какво пък толкоз !
Ето и една схемичка с прословутата 317 :
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети