| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
harleybg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 14, 2005 22:56 Заглавие: Електрон 423 |
|
|
Телевизорът е с добавен пулт за дистанционно и нов тунер.
Проблемът е, че образът трепти. Сложих кондензатор 1мкФ м/у UTUN и маса. Но по този начин превключването м/у каналите е бавно. Ако сложа 3.3мкФ няма трептене, но тогава наистина смяната на каналите е доста бавна.
Какъв друг начин има да се реши роблема??
Последната промяна е направена от harleybg на Вто Фев 15, 2005 15:07; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Фев 14, 2005 23:11 Заглавие: |
|
|
| Я ПРОБВАЙ ДА СЛОЖИШ ОТ КРАК АРУ НА МЧУ-ТО КАМ МАСА ЕДИН ЕЛЕКТРОЛИТ 10-22 МИКРО. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 14, 2005 23:26 Заглавие: |
|
|
| Кой крак се пада това? |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Фев 14, 2005 23:36 Заглавие: |
|
|
| АМИ ШАСИТО КАТО НА ЕЛЕКТРОН 438 ЛИ Е?АМИ ВИЖ ИНТ.СХЕМА НА МЧУ-ТО.СЕГА ПО ПАМЕТ НЕ МОГА ДА ТИ КАЖА.АКО СЪМ В СЕРВИЗА НЯМА ПРОБЛЕМ АМА В КЪШТИ НЯМАМ НИЩО ПОД РЪКА КАТО СХЕМА.АКО МЧУ Е С( А 241) ИЛИ РУСКИЯ АНАЛОГ МАЙ Е НА 11 КРАК.НО НЕ СЪМ СИГУРЕН. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 15, 2005 7:42 Заглавие: |
|
|
| Колега аз за пръв път чувам за Електрон 430.Не е идвала такава марка при мен но предполагам че е почти същия с Ц380.Ако има вертикална платка то може проблема и от нея да бъде и то най често кондензатора който филтрира 12в мисля че беше 47мкф. |
|
|
 |
Joniks-serviz Опитен потребител

Регистриран на: 10 Сеп 2004 Мнения: 352 Местожителство: България-Пловдив
|
Пуснато на: Вто Фев 15, 2005 10:19 Заглавие: |
|
|
Да това е кондензатора в началото на платката на ВО до самите кабели .Опитай и малко да корегираш АРУ!! _________________ РЕМОНТ НА ТЕЛЕВИЗОРИ,LCD,PLASMA,АУДИО И ВИДЕО,ЛАПТОПИ- ТОТАЛЕН РЕМОНТ,ИГРАЛНИ КОНЗОЛИ- X-BOX,PS3, BGA-REBALLING,КОМПЮТРИ И ПЕРИФЕРИЯ,LCD МОНИТОРИ,GSM,ДИГИТАЛНИ ФОТОАПАРАТИ,ВИДЕОКАМЕРИ,МИКРОВЪЛНОВИ ПЕЧКИ, КЛИМАТИЦИ, ЗАРЕЖДАНЕ НА АВТОКЛИМАТИЦИ. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 15, 2005 10:35 Заглавие: |
|
|
Ако тунера е от съвременните трябва да се прескочи първото стъпало на СМРК ( мчу ) и сигнала да се подаде директно на ПАВ. Препоръчвам на VL VH UHF да сложиш по един електролит около 47 микро. Въобще монтажа на нов тунер и нов блок за управление изисква някои доизкусурявания и сериозно отношение.Булшинството тунери ги лепят по всевъзможни хвърчащи начини и новия блок за управление също.Дано при теб не е така но практиката го показва. Вътре става картинка Иначе Електрона с хубав тунер и модерно управление работи безупречно в кабелна мрежа и е чудесен телевизор макар че е морално остарял. Претполагам че това са пластмасовите 51ТЦ 423 на които предната вратичка се отваря наляво  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg
Последната промяна е направена от sacho на Вто Фев 15, 2005 16:25; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
tvservice Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 15, 2005 10:45 Заглавие: |
|
|
Колега, как трепти - вертикално или хоризонтално? звукът как е?Много често има проблем с изсъхнали електролити в захранващия модул на +12 в, преди стабилизатора. Ако не ме лъже паметта, на 3,4 и 14 крак на А241 е сигналът за ару, виж и там кондензаторите, също и на системата за АДЧ (6 и 5 крак), имал съм случай с пробил керамичен кондензатор , който блокира работат на системата и се получава такова трептене. На този линк има инфо за интеграла А241
http://kulibin2000.narod.ru/sprav/ic/tda2541.pdf
Успех _________________ Няма да умрем от глад докато има техника  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 15, 2005 15:08 Заглавие: |
|
|
Моделът е 423. Грешката е моя.Трептенето е хоризонтално.
Последната промяна е направена от harleybg на Вто Фев 15, 2005 16:15; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 15, 2005 16:14 Заглавие: |
|
|
| Като регулираш АРУ-то,какво става? |
|