| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hbotev Нов потребител

Регистриран на: 06 Дек 2007 Мнения: 10 Местожителство: Bulgaria Karlovo
|
Пуснато на: Съб Окт 25, 2008 20:09 Заглавие: Sony KV-29C3D шаси AE-4 губи червения цвят |
|
|
Проблема е следния, телевизора губи червения цвят a на входа преди видеоусилвателя напрежението е повишено на 6 волта.Ще съм благодарен на малко помощ.
Коригирай си темата съгласно правилата-състав,шаси,заглавие,къде точно са измерени тия 6V и прочие
Последната промяна е направена от hbotev на Нед Окт 26, 2008 16:10; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
radoslavn Опитен потребител

Регистриран на: 12 Ное 2004 Мнения: 484 Местожителство: гр.Карнобат
|
Пуснато на: Нед Окт 26, 2008 8:58 Заглавие: |
|
|
Има български филм в който героя казва:"...за да получиш,трябва да дадеш...".Пишеш какво си направил,измерил,до къде си стигнал!В противен случай ще получиш съвет да си продължиш с писането на стихове уважаеми "hbotev"! _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 26, 2008 9:46 Заглавие: |
|
|
Според мен т.в то си е загубил кинескопа.Червения катод се откача и се дава към маса през 10 ком резистор.Ако не светне се спестява останалата мъка и писасне. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 26, 2008 9:56 Заглавие: |
|
|
| от време на вреве ли губи цвета или на цяло го е изгубил |
|
|
 |
tsarvulan Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 26, 2008 10:30 Заглавие: |
|
|
И аз ще попитам за 6-те волта къде са измереми ? На катода ли ? _________________ -----------------------------------------------------------
Всичко което не е китайско е менте !
----------------------------------------------------------- |
|
|
 |
hbotev Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 26, 2008 16:28 Заглавие: |
|
|
| Червеният цвят се губи от време на време притъмнява картината,изявени червени линии по хор. На платка на кинескоп куплунг CN3703 Червен цвят 6 волта ,зелен 3v, син 3v на катода червен 80v зелен и син 140v |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 26, 2008 16:39 Заглавие: |
|
|
Това още не значи че не е кинескоп.
Размени червен и зелен катод на кинескопа и го остави така да бачка и виж какво ще стане.
Разбира се няма да е лошо и да си оправиш ако има видими кофти спойки.Най-вече по платката на кинескопа. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 26, 2008 16:48 Заглавие: |
|
|
Тук съм склонен да поспоря.Залагам едно кафе за кинескоп.! Чипа като запуши видео сигнала ,нали си сравнява тока на трите лъча ,човека вижда бледите червени линии на обратния ход,Да слага съпротивлението на червения катод да не спорим излишно .Под бюрото ми имам един такъв и вчера му дойде реда за донорство.Другия е треснат от гръм. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 26, 2008 18:02 Заглавие: |
|
|
Петре,прав си в случая-ама като го прави "от време на време" може и така да се заблуди и баш тогава по време на пробата киното да се е "закиснало" (то не каца ама )...
Затва му предложих да размени катодите и да го остави така.Хем ще погледа малко марсианци.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
hbotev Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 26, 2008 21:42 Заглавие: |
|
|
| Смених катодите червен 50v зелен 125v червен цвят липсва червените линии си стоят горе вход на куплунга червен 3v зелен 6v |
|
|
 |
|