Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Sony CDX-GT225C въпроси и отговори

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
PET3
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Окт 22, 2008 7:52    Заглавие: Sony CDX-GT225C въпроси и отговори Отговорете с цитат

31.10.2008{Променям заглавието на темата от "Sony CDX-GT225C обърках се с кабелажа." на "Sony CDX-GT225C въпроси и отговори"}31.10.2008

От лятото не съм си монтирал плеъра. В 3 автосервиза ми отказаха като видяха каква джунгла от кабели е. Всеки от предишните собственици късал и рязал както му ръце сварят. Като напиша в Google "авто аудио системи" нищо не излиза. Странно тези сервизи явно разчитат чрез клюките да се разчуе къде какво има - забележете само, че сме в 21-ви век Very Happy
Както и да е, оправих си всички от кабелаците до един с няколко стотин зора. И сега за 2 жички няма смисъл да се набутвам в сервиз.

Но сега се двуумя се между червения и жълтия проводник. Интересува къде да подам +12V? Червения или жълтия? И за какво се използва другия? Всяка логика сочи, че +12V трябва да е на червения. Дори и тази:

+12V червен и някаква памет на жълт.
Но, в документацията пише така:

Малко ме объркват поясненията на 4-ти и 7-ми крак.
Тук пише съвсем различни неща.
Не мога да разбера какво би трябвало да означава "continious power suply" (4-ти жълт) и "swtched power suply" (7-ми червен). Буквално преведени нищо не ми говорят. Космос абсолютен Smile
Благодаря.

Последната промяна е направена от PET3 на Пет Окт 31, 2008 10:02; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 22, 2008 8:15    Заглавие: Отговорете с цитат

На жълтия - постоянно 12 в, даже и при изваден контактен ключ, ( за да помни запаметените станции).
На червения - 12 в когато завъртиш контактния ключ в работно положение, ( за да няма излишна консумация от крайно стъпало и др. при изваден контактен ключ, тоест паркирана кола, и на сутринта да се чудиш къде са изчезнали тоците и не ще да върти стартера ). Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 22, 2008 8:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
На жълтия - постоянно 12 в, даже и при изваден контактен ключ

Точно!
Върнете се в началото
Nimi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 22, 2008 8:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Жълтия на постоянен + а червения закачен към ACC и касетофона ще работи само когато си на контакт. Ако искаш да работи винаги ги свържи и двете към постоянен +.

Предлагат се в продажба букси за Sony завършващи с така наречения "еврожак" който е даден на схемата.
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 22, 2008 8:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Всъщност си е съвсем ясно: "continious power suply" (4-ти жълт) - това значи, че постоянно трябва да има +12V - независимо от положението на контактния ключ. А "swtched power suply" (7-ми червен) - това значи превключваемо (тоест напрежение което се подава и спира с ключ) - подава се напрежение при положение на контактния ключ различно от "паркиране".
П.С. Докато ме занимаваха тук колегите са ме изпреварили Laughing
PET3
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 23, 2008 7:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря
Върнете се в началото
PET3
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 24, 2008 12:40    Заглавие: Отговорете с цитат

А само още 1 въпрос.
Някой знае ли за какво се ползва проводника ATT Light blue?
По всичко прилича на Синя светлина, но идея си нямам за какво.
Подозирам, че е за някакво декоративно осветление на пластмасите около плеъра. Нещо по таблото при някои коли.
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 24, 2008 12:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Опитай да го свържеш към габаритите. Тогава при включване на фаровете би следвало осветлението на "свирката" да намалее по интензитет, ( за да не заслепява нощно време).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
PET3
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 29, 2008 19:03    Заглавие: Отговорете с цитат

За сега го оставих висящо.
Абе много малък радиатор има това нещо. Съмнява ме да е 4х45W=180W.
Свързах отпред 2 средночестотни и 2 пищялки и отзад 2 средночестотни 2 пищялки, но от задните пищялки се чува едва едва.
То верно, че условието за псевдоквадрофония не включва изискването отзад да се чуват високи честоти, но пък това е кола за бога, и от зад има пътници. Желателно е звука да е разпределен.
Само при мен ли го има този проблем или при всички MP3 плеъри от този модел?
http://bg.diplodocs.com/annexe_Installation%20Guide_SONY_CDX-GT225C-_E.htm
В упътването не са дадени честотните диапазони на каналите, така че си помислих че и отзад ще имам високи честоти. Да ама не. Има скици пакязващи, че отзад се свързват доста по-големи говорители отколкото отпред, ама това нищо не занчи. Човек може на иска да си сложи двулентови или трилентови говорители отзад. Абсолютна простотия. Май само е минало покрай Sony. Дори платките са гетинаксови.
Върнете се в началото
PET3
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 31, 2008 10:17    Заглавие: Отговорете с цитат

ATT Light blue засега го оставих висящ.

Радост голяма. Не мога да повярвам. Или момчетата по магазините са абсолютен космос в главата, както и познатите които съм питал или този плеър е едно щастливо изключение. По-вероятното е първото.
Като си изгася плеъра и си махна панела. Като се върна и го пусна нанова той е запомнил, че съм на CD, до кое парче съм стигнал и до коя секунда от съответното парче.
А до преди 3 месеца който и да попитах (по форуми не съм питал) все ми казваха, че тази екстра я имали само DVD плеърите и някои CD-MP3 плеъри марките на които не са познати на родния пазар.
Радва ме тази новина.
Smile Поне засега няма да ми се наложи да проектирам MP3 плеър компенсиращ всички недостатъци на досега съществуващите на пазара Smile
Добре са оползотворили Memory проводника в случая - жълтия.
Това свойство всички CD-MP3 плеъри ли го имат или е характерно за тази серия на Sony?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети