|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 03, 2008 15:17 Заглавие: Дистанционно за климатик Midea |
|
|
В едно помещение имам една 9-ка Midea MSM3-09HR на която и се сдуха дистанционното (или поне така си мисля, но съм склонен да пробвам). Извънгаранционен е отдавна, и имайки предвид цената на цялата клима, бих предпочел да и купя ново дистанционно и да пробвам, а не да викам техници на място.
Не разбирам нищо от стандартите на дистанционните обаче. Модела на климата посочих по-горе (стандартен не-инверторен сплит, 9-ка, купен от Техномаркет, 'нормален' 220в първа ръка, без доработки)
Документацията на дистанционното е мизерна. Вътре модела е означен като
R51M/(C)E, R51M/BG(C)E
Рових с Гугъл по всички комбинации, но не мога да го намеря това дистанционно.
Приемам съвети за сервизи, които биха се наели да поправят такова дистанционно, а още по-добре -- за универсални дистанционни, които биха захапали с тази Midea.
ЕДИТ: Дистанционното изглежда точно като това
...и мисля че е същото
EDIT 2:
Отворих го, няма видими поражения. Смених двата кварца - никаква промяна. На платката е дадено означение на проца: R51D / (SGNEC-44PIN). Наистина е нек, 44 пинов... И дотук.
Симптомите са, при изключена клима дистанционното подава първата команда - "включване" - коректно (режим, градуси и всичко останало), след това климата все едно престава да го "чува" изобщо. По дисплея всичко е наред, вкл. моментния индикатор "предаване". Климата трябва да се изключи от копчето на тялото (за хотелски / авто режим), и след това може да се включи по описания по-горе начин.
Филипов: Друг път не давай такива линкове  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lukas Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 04, 2008 2:57 Заглавие: |
|
|
Аз лично бих проверил дистанционото дали работи след това ще рестартирам климатика и ще натисна дисплеи.А проверката можеш да я направиш гледайки дистанционното през камерата на GSM
 |
|
|
 |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 04, 2008 8:59 Заглавие: |
|
|
| Първо се убеди дали наистина проблема е в дистанционното и след това търси.Може да пробваш от климатик Elite,Neo,Voltel...Вземи твоето дистанционно и го пробвай при някой ,който има подобен климатик. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|