Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Оптимизация на машини FANUK

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Asenikus
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 10, 2008 10:44    Заглавие: Оптимизация на машини FANUK Отговорете с цитат

Мой познат инжинер е измислил оптимизация на работата на машини FANUC, водеща до печалба на 1/3 работно време и до 2/3 консумация на енергия. С една дума революционна. Установил съм контакт с FANUC България, но не знам как да постъпя и най-важното за какви пари да говоря. Това ако се програмира на машинно ниво може да донесе огромни печалби. Всичко е проверено от математици и експериментално доказано. Аз си мисля за нещо от сорта на 7-8 милиона евро + вмъкване на името на откривателя в новите модели, но искам вашето мнение. Някой чувал ли е за подобни открития и как се процедира.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
РДочев
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Ное 10, 2008 11:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Процедира се на 4-ти км.
Върнете се в началото
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 10, 2008 11:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Влака Мездра, Червен бряг, Горна ...

Има спирка Карлуково. Вярното място.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Милен
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 10, 2008 17:53    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз имам един колега по "рационализациите" който е за там, ама все успява да изпусне влака.
Върнете се в началото
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 10, 2008 21:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам как стои въпроса с последните поколения CNC машини, но в по-старите модели интерполациите се извършваха на приципа стъпка или микростъпка по една ос, корекция по другата ос и т.н. Това беше слабост на математическия апарат. Ако се направи модул, който да изчислява треакторията и паралелно да се командват трите или четирите, петте оси с компенсираща интерполация по обратната връзка през тахо-нам-'к'во-си (изхвръкна ми от главата), то естествено скоростта на обработката ще се увеличи, защото няма да се чака да се завърши едната команда към едната ос за да се работи по другата. Проблемът е, че задачата става малко сложничка от математическа гледна точка.

Ако това е идеята, твоят човек да дава милион от многото дето ще вземе. Името ми не искам да се вкарва никъде.

Не го правете за пари бе, хора! Бъдете мъже! Утре като ви поискат пари за софтуер, ще ги извадите. И бавно но славно към тотален провал на целия свят.

Между другото. Някой ако ми намери Pythagoras GIS версия 10.30 пълен пакет има бутилка Smirnoff от мен. Самият софтуер ми трябва.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети