| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plamen353 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 07, 2008 16:13 Заглавие: Телевизор SONY KV1842E му сработва защитата |
|
|
| Колеги в сервиза си имам тел. SONY TRINITRON COLOR TV RECEIVER модел KV 1842 E шасито му е SCC 191 AA . Проблема му е че след 10 минути работа екрана започва или да позеленява или да почервенява като се вдига и яркоста и угасва . Подменил съм му всичкита ел. кондезатори на захранването на видеоусилвателите на хоризонталния но проблема му оцтана . Забелязах че когато яркоста му е на мах. проблема му настъпва по бързо . Напрежвнията му са в норма , сравнявам ги от шасито . Ускоряващото му 500В . Окачих му видеоусилвателите и работи без да изключва . Пробвах със съпротивление 1к към маса и към всеки видеоусилвател , цвета светва и веднага сработва защитата . Помогнете със съвет какво да предприема . Благодаря Ви предварително . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 07, 2008 16:21 Заглавие: |
|
|
Кинескоп  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 07, 2008 16:23 Заглавие: |
|
|
| Как да го докажа . |
|
|
 |
dobrin_67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 07, 2008 16:28 Заглавие: |
|
|
| Абе тя присъдата е почти ясна ама все пак пробвай да разделиш отоплението от маса, навии 2-3 намотки около сърцевината на ТХОто и разкачи неговото си отопление да не играе въобще. |
|
|
 |
tsarvulan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 07, 2008 17:44 Заглавие: |
|
|
Опитай да замасиш катодите през 10к и виж дали светят равномерно. Уред за проверка и възтановяване емисията на кинескопи , би могъл да те ориентира допълнително.Това с разделянето на отоплението също. _________________ -----------------------------------------------------------
Всичко което не е китайско е менте !
----------------------------------------------------------- |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 07, 2008 18:21 Заглавие: |
|
|
| Това с замасяването го направих . И трите цвята светват но веднага му сработва защитата . Сега разделих отоплението но навивките ги свалих едва на 2 , защото при 3-4 отново сработи защитата . Сега вече 1 час рабити добре , даже и баланса е добър . |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 07, 2008 18:26 Заглавие: |
|
|
3-4 е много,за това сработва защитата,ама според мен кинескопчето не му давам повече от три четири месеца,ако изкара и толкова. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
dobrin_67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 07, 2008 18:39 Заглавие: |
|
|
SONY с такава инвазия изпратих в началото на лятото на някаква вила да го гледат по няколко часа през събота и неделя. Заръката ми беше когато вече не става за гледане да ми донесат само шасито. Все още шасито го няма а са ми приятели и се виждаме
Но всеки кинескоп се държи различно така че при редовно гледане  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 07, 2008 19:02 Заглавие: |
|
|
Направих това което беше вече написано и сега цял час и половина се държи добре.
Модерирано от RC
plamen353 не ти ли прави впечатление, че постовете ти се променят и не изглеждат по начина по който ги пишеш
Ще се сетиш ли най-накрая, че бутона за отговор е ТОЗИ .
Следващият твой пост в който използваш бутона с ПЪЛЕН цитат на предходния пост просто ще го изтрия.
Белким тогава се сетиш
Като се направи забележка, почва едно цупене и сърдене не ти е работа, като се подхожда тихомълком - на никой не му пука и си кара през просото.
Съобразявайте се поне малко! |
|
|
 |
|