| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Mhz Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 06, 2008 18:58 Заглавие: Осветление на игрище... |
|
|
| Интересува ме каква мощност и колко на брой насочени лампи ми трябват за да осветя игрище с размери ~50 на 25 метра |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
AZ:) Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 06, 2008 19:17 Заглавие: |
|
|
| Зависи от ламБите |
|
|
 |
Mhz Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 06, 2008 22:26 Заглавие: |
|
|
| Примерно прожектори по 500W... |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 06, 2008 22:45 Заглавие: |
|
|
Някакви данни имаш ли, като: Желана осветеност, разположение на осветителните тела, височина на монтажа на осветителните тела? Ако телата са вече избрани като модел, светлостната им характеристика ще определи броя им, разположението и височината на монтажа. _________________ http://www.youtube.com/watch?v=yqoy8aGFRAU |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пет Ное 07, 2008 17:41 Заглавие: |
|
|
Искам само да допълня казаното от emil74.Трябва да кажеш монтажа им как ще се направи.Смисъл дали ще се слагат нови мачти или ще ползваш някои които са там ( ако има такива ).Попринцип мисля, че ако се сложат няколко групи в 4 те ъгъла на игрището и евентуално в средата на дългата му страна се сложат помощни 2-3 ще се получи. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 07, 2008 18:09 Заглавие: |
|
|
Колко трябва да е осветеноста е регламентирано в накой стандарт за осветление. По тоя въпрос не мога да ти помогна, не съм попадал на такъв.
Светлотехническите изчисления могат да се направят със специализираната програма на Philips - Calculux Area. Програмата е специализирана за проектиране на осветителни уредби на спортни площадки, игрища и други подобни.
Друг вариант е DIALux Тя е по универсална и става за всичко. Има и други разбира се но тия са напълно достатъчни.
В програмата се задават/изчисляват броя и разположението на осветителите за постигане на зададената осветеност. Тази на Philips разбира се работи само с тяхната база данни за осветители, докато DIALux e възприета като международен стандарт и всички големи фирми предлагат бази с данни за нея. |
|
|
 |
Mhz Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 08, 2008 15:40 Заглавие: |
|
|
6 мачти , на всяка мачта по един метал-халогенен прожектор от 400W , монтажа ще е върху стари мачти високи 6 метра може би . При тази мощност 6 прожектора дали ще стигнат да осветят добре игрището ? Не ми трябват стандарти , просто да става за игра на футбол като е тъмно
нещо от сорта на това? http://i.data.bg/08/11/08/1235183_orig.jpg  |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 08, 2008 18:07 Заглавие: |
|
|
Според мен ще е достатъчно, ако самият рефлектор не е направен да свети в тясна ивица. В 90% от случаите ще е добре. _________________ http://www.youtube.com/watch?v=yqoy8aGFRAU |
|
|
 |
Mhz Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 08, 2008 18:29 Заглавие: |
|
|
| А ако вместо метал-халогенни прожектори се сложат по 4 или 5 ампули на мачта , всяка от която е 400W , дали ще е по-добър резултата?? |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|