|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 17:18 Заглавие: Пак за аудиокабелите от $2000 |
|
|
Вижте каква нова хитрост са "измислили" търговците на high-end audio оборудване - имам предвид НАИСТИНА хай-енд, като например захранващ кабел за контакта от $2000 с "понижен шум"
| Цитат: | | Открай време собственият шум на кабелите в електронните апаратури поставя неразрешими проблеми пред учените. Какви ли не хипотези и теории бяха създадени с изключение само на една – тази за „граничните микроразряди“ с автор Пиер Жоане, изследовател от „Електрисите дъо Франс“ /ЕДФ/. Нова и фундаментална, тази теория е приложима при всички електронни компоненти. С широкия си обхват тя би трябвало да направи революция в областта на звуковъзпроизвеждане, обяснявайки всички съществуващи парадокси. |
Мен лично много ме забавляват тези работи теории стил "световна конспирация" и "кабела има посока"
Ето от тук: http://www.b_g_a_u_dio.org/modules.php?name=News&file=article&sid=118 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 17:28 Заглавие: |
|
|
Линка го коригирах за да не им се прави реклама. Всеки може да вярва в каквото си иска, само да не натрапва мнението си на околните. Но начинът на изказ към несъгласнте с мението на собственика на сайта въобще не ни харесва | Цитат: | | с тази статия поздравявам цялата банда некадърници ,начело с Лозев ( чесновия джентълмен ) , Стоев (нереализирания Ямболски представител на обертон) , Деспотов , Александров (ако не беше баща му нямаше да може да си купи баничка сам) , селяка със селския туризам (забравих му селското именце ) и всички останали мишоци от които никога нищо няма да зависи , Наздраве. | Такова май не е имало и през средните векове. Добре че и от въпросният субект нищо не зависи, иначе щяхме да си останем в развитието на отпреди 40 години, когато е замислено CD - според тях май това е еталонния източник за звуков сигнал. И трябваше да даваме пари колкото за жилище за една проста лампова свирка със "специални" кабели и CD Player. И вместо да се обзаведе жилището парите трябва да се дадат за не по-малко "специални" озвучителни тела. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 19:53 Заглавие: |
|
|
И какво толкова невярно пише в статията? Частични разряди има винаги при преход проводник - изолатор. Даже на измерване на тяхното количество се основава един от методите за дефектовка на силови трансформатори преди разглобяване. Измерва се количеството на частичните разряди в определни точки и се прави диаграма на полето. Там където те са повече, се очаква дефект на изолацията. В случая говорим за 220 и 400 киловолта, но същността на процеса е еднаква. Изолациите на захранващите кабели са просто средство за защита от токов удар. Никой не ги изследва на линейност на характеристиките, дефекти в структурата и т.н.
Ще пуснат гелови кабели и ще ви вземат по някоя кинта отгоре. Сега, не знам дали човешкото ухо може да долови тези разряди след трансформация, изправяне и филтриране на захранването, но това е за хора с уши. За мен и MP3 компресиран файл си е с добро качество за слушане. Нали само ще слушаме, няма да пишем дисертация върху обертоновете на певеца? _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 20:17 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | | когато е замислено CD - според тях май това е еталонния източник за звуков сигнал |
Всъщност, ИСТИНСКИТЕ аудиофили не харесват CD-то, както и нищо, в което участва цифрова електроника. За тях сиди-то е 'необходимо зло'
Аудиофила гледа да слуша плочи винаги когато е възможно
Само за да дам перспектива за какво става въпрос... Разни фирми от областта продават дискове и устройства за т.нар. "break in" на кабелите, които свързват усилвателя с колоните.
Въпросния "break in" се състои основно от CD, което пускаш да свири. На него има записани чисти синусоиди и по-сложен шум.
Според производителите, така се "разработвал" чисто новият кабел "правилно" - един вид обучаваш атомите по пътя как по-правилно да отделят и приемат електрони, без да шумят...
 |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 20:31 Заглавие: |
|
|
Може и така да се разработи кабела, ако е загрят до 800 градуса примерно. Говоря за стоманата. За медта не знам каква е температурата. В подходящ момент трябва рязко да се охлади. Така ще му се съхрани структурата и различните зони на проводимост. Препоръчай на маняците от сайта който си цитирал да си монтират и по една малка вагрянка. Между другото, зачетох се в някаква статия за басовете. Най-четената ... Поне да бяха обърнали внимание, че се казвам демПфер.
Абе, това всичкото някой може ли на слух да го различи?
А ЦеДе'то наистина е боклук. Не е ли да ти стърже иглата и леко да препуква, се губи цялата еротика. Всичко става постна чалга, пък ако ще и Вивалди да е било. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 21:02 Заглавие: |
|
|
| Vaklin написа: | | ...Поне да бяха обърнали внимание, че се казвам демПфер... |
Мислех, че си Ваклин шегичка . А по темата - маниаци има във всяка сфера, не е нещо ново... _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 21:06 Заглавие: |
|
|
Само си си мислел.
Като човек пише едно, а в главата му е друго, така става. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 21:13 Заглавие: |
|
|
| Имам такъв кабел давам го за 1999$. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 21:16 Заглавие: |
|
|
Гелов? Колко му е тангенс делтата? _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 21:20 Заглавие: |
|
|
| zmeios написа: | .....Въпросния "break in" се състои основно от CD, което пускаш да свири. На него има записани чисти синусоиди и по-сложен шум.
Според производителите, така се "разработвал" чисто новият кабел "правилно" - един вид обучаваш атомите по пътя как по-правилно да отделят и приемат електрони, без да шумят...
 |
Е това ме утрепа... сега вече знам как ще монтираме кабелите за совалката!!! _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|