| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
гошо Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 10, 2008 22:35 Заглавие: tv watson шаси 11ak30 криви вертикалните линии |
|
|
Мисля че няма нужда да ви описвам състава на това шаси След отстранена повреда в хоризонталното отклонение -сменен резистор и кондензатор-(даваше вертикална линия)криви вертикалните линии,най-вече на менюто и малко по-малко на картината -но доста криви надписите особено в долната част на екрана.Струва ми се че и преди повредата е бил така но искам да разбера от какво се получава.Всички вторични напрежения съм ги филтрирал перфектно и не само тях но няма ефект.Забелязах че с увеличаване на контраста и яркоста изкривяванията стават брутални! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
гошо Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 10, 2008 23:32 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за корекцията на заглавието но не знаех как да го формулирам за по-ясно.Може ли да е тхо наистина?Понеже изкривените линии в дадена графика не мърдат а просто са накъдрени си мислех за системата за ограничение на тока на лъча нещо да не е наред защото се влияе от яркоста и контраста но ако наистина е от тхо-то да му го давам така на човека |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Пон Ное 10, 2008 23:47 Заглавие: Re: tv watson шаси 11ak30 криви вертикалните линии |
|
|
| гошо написа: | | Всички вторични напрежения съм ги филтрирал перфектно и не само тях но няма ефект. | Ако това не включва двата електролита 47uF/160V. смени ги ,най-често от тях къдри. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2008 0:23 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Всички вторични напрежения съм ги филтрирал перфектно | - кои? В захранването или от ТХО?
По възможност качи снимки да видим това "къдрене". На картина как е, на генератор вертикални ивици(сива скала), в зависимост от яркостта и контраста? ; остави менюто на мира за сега. |
|
|
 |
гошо Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2008 11:09 Заглавие: |
|
|
| Напреженията на захранването филтрирах.Сега му пуснах решетка но и нея я криви.Съжалявам че не мога да кача снимки |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2008 11:13 Заглавие: |
|
|
Защо да не можеш
Това чете ли го или просто си знаеш, че не можеш  |
|
|
 |
radoslavn Опитен потребител

Регистриран на: 12 Ное 2004 Мнения: 484 Местожителство: гр.Карнобат
|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2008 11:47 Заглавие: |
|
|
Не ги филтрирай,а смени с нови двата кондензатора 47мф/160в _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
гошо Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2008 21:34 Заглавие: |
|
|
RC чел съм го но нямам с какво до го снимам А за протокола колега ми даде за проба тхо и се оказа че е от него наистина.Само че клиента предпочете така да си го гледа вместо да купува тхо -то като е с намалена яркост става за гледане |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2008 21:46 Заглавие: |
|
|
| гошо написа: | | ...но нямам с какво до го снимам ... |
това е съвсем друго нещо и е по-различно от | Цитат: | | не мога да кача снимки | макар, че крайния резултат е един и същ.
А клиента дано да има повече късмет щото  |
|
|
 |
|