|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sabi69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 12, 2008 10:40 Заглавие: TV-JVC AV-K21TR |
|
|
Колеги - този телевизор ме изнерви
При включване на ТВ-то захранването тръгва за сеунда и изгася изцяло светодиода. Като му закача лампа на вторичната верига - ТВ-то тръгва дори с лампата без никакви проблеми
когато разкача лампата и веднага включа тел. заработва -дори и да го гася и пускам -никакви ядове -- обаче постои ли малко 10-15 мин. пак същия ефект
захранването е изпълнено с strg6653 - сменени всички вторични електролити , оптрон , двата малки транзистора преди оптрона,ценерите
напреженията нямат никакви пулсаций - стабилизаторите не греят и са им точни волтажите
това е вторият телевизор който ми идва с такъв дефект преди около 2 год. -срам не срам предният го върнах
имам спомени ,че тогава сменях няколко str-а и то от работещи шасита -но без резултат _________________ http://gallery.devinbg.org/main.php?g2_itemId=97
колкото повече научавам---разбирам ,че нищо не знам |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 12, 2008 11:32 Заглавие: |
|
|
| Шаси CL > схема и ръководство за ремонт на руски. Има доста защити, които са обяснени подробно и можеш да издебнеш при пускане. Успех |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|