|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 16, 2008 21:04 Заглавие: Как се конфигурира TMR0 на PIC16F877A? |
|
|
Опитвам се да направя часовник с PIC16F877A, но не мога да конфигурирам прекъсването от TMR0. Опитах за база да използвам програма, която съм реализирал с PIC16F84A, но и тя не тръгва. Каква може да е причината? Предполагам, че има още някой регистър, който съм пропуснал да конфигурирам. До момента съм конфигурирал :
movlw B'10100000'
movwf INTCON _________________ http://www.youtube.com/watch?v=yqoy8aGFRAU |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Niakoi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 17, 2008 0:18 Заглавие: |
|
|
А, таймера изобщо тръгва ли? При мене неще! Пробвам на симулатор де... _________________ Жица, на която не виждам двата края, не я пипам! |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 17, 2008 9:39 Заглавие: |
|
|
Малко неясно съм написал в първия пост. С PIC16F84A съм правил брояч от 0 до 9999, който използва прекъсване от TMR0. Същата програма се опитах да накарам да тръгне на PIC16F877А, но не става. Иначе за отчитане на времеви интервали съм използвал TMR0 на PIC16F877А, но без програмно прекъсване, само като подпрограма, която се извиква от ред на главната програма, когато потрябва отчитане на интервал. Сега искам по-точни интервали и в такъв случай трябва да се прекъсне изпълнението на програмата и да се обслужи прекъсването, но нещо не става. Със сигурност пропускам някоя конфигурация на регистър... _________________ http://www.youtube.com/watch?v=yqoy8aGFRAU |
|
|
 |
Niakoi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 17, 2008 18:16 Заглавие: |
|
|
Мдаааа... като си конфигурирах аналоговите входове и всичко се оправи - таймера върви и прекъсването си работи.
movlw b'10100000'
movwf INTCON
movlw 0x7
bsf STATUS,RP0
movwf ADCON1
movlw 0x81
movwf OPTION_REG
bcf STATUS,RP0 _________________ Жица, на която не виждам двата края, не я пипам! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|