| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dimitar_chervenkov Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 19:55 Заглавие: Аудио Блиц на 12В!как? |
|
|
Въпроса ми е как да направя схемата на млад конструктор http://www.constructor.bg/mk/Blitc.htm на 12В.искам да си слова две блиц лампи в алогените  _________________ skype: dimitar.chervenkov.87
GSM: 0877584385
[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 20:34 Заглавие: Re: Аудио Блиц на 12В!как? |
|
|
Най-просто с ивертор преди тази схема от 12на220В ама незнам катаджиите как ще реагират. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
dimitar_chervenkov Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 21, 2008 0:09 Заглавие: Re: Аудио Блиц на 12В!как? |
|
|
полицаите ги остаи ,няма да се включва в движение;)Не ми се занимава да правя инвертори или да давам по70лв за тях.....мисля 4е имаше някви простички 5-6 елемента дето се слагат на входа и става(пак е някав инвертор ама по прост)...ама тва е 4е не сам сигурен-слагаше се някав брояч и транзистор...тва е че нз точно как  _________________ skype: dimitar.chervenkov.87
GSM: 0877584385
[email protected] |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Пет Ное 21, 2008 15:48 Заглавие: |
|
|
А прочете ли по-внимателно текста от лика който си дал?
Не знам въобще възможно ли е ксенонова лампа да се запали при 12V.
Така че без инвертор няма да се разминеш. |
|
|
 |
AZ:) Опитен потребител

|
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 21, 2008 21:33 Заглавие: |
|
|
Не знам от кога на газоразрядните "лампи" им казват ксенонови но.... определено ще трябва инвертор. Мощността му зависи от много фактори. _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 22, 2008 3:38 Заглавие: |
|
|
Човека си го каза много ясно, естествено че е нужен инвертор (или обикновена диодна стълбица) за повдигане на напрежението.
Драмата тук е: как да се оптимизира схемата на МК, че да работи от 12 волта прав (вместо 230 променлив), без да се изхарчи един милион лева.
Естествено че за запалване на тия халогени ще трябват киловолти напрежение. Но те могат да се получат по-добре в 'основната' схема с модификации, отколкото да 'заблуждаваш' основната схема, че работи на 230В AC, които всъщност са изход от импулсен инвертер 12DC/230AC. |
|
|
 |
|